Na Oeganda wil ook Kenia strengere anti-homowetten

Leestijd: < 1 min

Vorig jaar heeft Oeganda een wet ingevoerd die het onmogelijk maakt voor inwoners om zich te identificeren als lhtbq. Wie dat toch doet, riskeert tien jaar gevangenisstraf. Er gaan nu stemmen op in Kenia om soortgelijke wetgeving in te voeren. Een parlementslid heeft opgeroepen om ‘alle lhbtq-mensen het land uit te gooien’.

Oeganda heeft vorig jaar een wet ingevoerd die homoseksualiteit volledig verbiedt. Wie zich identificeert als lhbtq, kan jarenlang in de gevangenis belanden. Kenia is nu ook van plan om met soortgelijke wetgeving te komen.

Zware straffen

In de zogeheten ‘Family Protection Bill’ wordt gay seks bestraft met een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf. Ook het ‘promoten’ van homoseksualiteit kan leiden tot gevangenisstraf.

Parlementslid Mohamed Ali weigert te geloven dat er Afrikaanse mensen bestaan die lhbtq zijn. “Ik roep iedereen op om voor de wet te stemmen en om alle Keniaanse lhbtq’s het land uit te gooien”, zei hij onlangs.

Nog meer landen

Het nieuws komt nadat er onlangs nog een Pride-viering was in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De lhbtq-gemeenschap in het land is geschokt. Kenia is overigens niet het enige land dat de wetgeving in Oeganda imiteert. Soedan en Tanzania lijken dezelfde richting in te slaan.

Bekijk hier het nieuwsitem van Reuters over de anti-homowetgeving in Kenia.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS