My Little Puny: “Een gladde huid hoort bij het neerzetten van de perfecte vrouwelijke illusie”

Shantay, you shave!

Leestijd: 3 min

Tijdens de voorbereiding voor haar deelname aan Queen of the North spreken we My Little Puny aka Boris Schreurs in de kleedkamer over drag en het belang van een gladgeschoren gezicht. “Tijdens pride doen we weleens twaalf gigs in vier dagen!”

Mensen kenden je vroeger waarschijnlijk van musicals, maar je bent gaandeweg steeds meer met drag gaan doen. Hoe is dat gelopen?

“Ik begon voor het eerst met drag toen ik in een theatergroep genaamd Blush zat. Voor theaterfestival De Parade maakten we een voorstelling geïnspireerd door David Bowie, dus met veel androgyne looks. Dat was nog niet full drag, maar we speelden veel met gender en droegen make-up. Tussendoor ben ik Art Direction gaan studeren en daarbij werkte ik bij een reclamebureau. Toen ik tussendoor gevraagd werd om een keer in drag te hosten bij een feest, zei ik meteen ja. Dat was toen nog vrij androgyn, met een snor en een kort bobje, een mannenlijf maar wel op een hak. Zo ben ik steeds meer optredens gaan doen. Een jaar na dat feest zat ik in het tweede seizoen van Drag Race Holland. Gaandeweg ontdekte ik steeds meer wat ik op esthetisch vlak neer wilde zetten.”

Hoe heb je je stijl ontwikkeld?

“Ik heb veel zelf moeten ontdekken. Veel meiden hebben een dragmoeder of iets in die richting, maar ik niet. Ik moest alles from scratch leren. Van de meiden waarmee ik in Drag Race Holland zat, en de meiden waarmee ik nu in shows zit, zoals Janey Jacké, Vanessa van Cartier en Envy Peru heb ik ook dingen opgestoken. Zij zijn supergoed met make-up, ik leer steeds weer nieuwe dingen bij en blijf mezelf constant ontwikkelen. Die snor is er inmiddels af! Als ik nu kijk naar foto’s van een paar jaar geleden, denk ik soms echt ‘oh my God, really?’. 

Lukt het je goed om de balans tussen je drag alter ego en je ‘normale’ zelf te bewaken?

“Ja, ik ben als My Little Puny erg herkenbaar, maar als mezelf niet. Je creëert een soort personage dat naast je eigen leven bestaat, dat kost best wat toewijding. Mijn transformatie begint met het afscheren van mijn baard, ik vind het belangrijk dat mijn huid zo glad mogelijk is. Ik scheer ook mijn lijf, terwijl ik het in mijn privéleven juist wel fijn vind om een baard en borsthaar te hebben. Om me een man te voelen. Maar op het podium wil ik dat niet. Ik heb nu ook nepnagels op – dat vind ik in het dagelijks leven afschúwelijk! Maar op het podium staat het wel heel vet, en het scheelt me veel tijd om niet elke keer opnieuw nagels te hoeven plakken.”

Boris Schreurs Remington

Je doet ook veel samen met je beste vriendin Keta Minaj, vertel daar eens over?

“We doen veel samen, dat vind ik superleuk. We hebben samen op school gezeten, zijn exen, nu beste vrienden, en ook nog eens drag sisters. Ik heb megaveel lol met Keta, en in drag is het natuurlijk helemaal hysterisch. We worden ook vaak samen geboekt om avonden te hosten. Ik denk dat het aanstekelijk werkt om te zien dat wij het zo leuk met elkaar hebben.”

We spreken je tijdens de repetitie voor Queen of the North, een preliminary voor de Miss Continental verkiezing, kun je daar iets over vertellen?

“Ik heb vorig jaar deze show gezien, en ik heb van Vanessa van Cartier, die in 2019 Miss Continental won, veel verhalen gehoord. Voor de competitie moet je een perfecte vrouwelijke illusie laten zien. Er hebben veel grote namen aan meegedaan, die er een toffe carrière aan overhielden. Ik voel dat ik klaar ben om mezelf te laten zien in een wedstrijd als deze. Verder ben ik erg benieuwd hoe het me zal vergaan tijdens en ook na de wedstrijd. Ik draag een prachtige jurk die voor mij ontworpen is door collega Ma’MaQueen, daar ben ik erg trots op.”

Hoe ziet het prideseizoen er voor jou uit?

“Pride is altijd echt hysterisch. Ik weet nog dat Keta en ik vorig jaar op een scooter met gigantische tassen vol met spullen van optreden naar optreden reden. Het is voor ons echt hoogseizoen. We deden soms wel twaalf gigs in vier dagen. Heel hysterisch, maar voor mij de leukste periode van het jaar.”

Wat wil je hierna nog doen?

“Ik heb een paar maanden geleden met Keta een single opgenomen, dat willen we later dit jaar nog een keer doen. Daarnaast zouden we graag samen een theatershow maken en daarmee door heel Nederland toeren. Theater is waar mijn hart ligt, ik vind dat drag daar het beste tot zijn recht komt.” 

Uiteindelijk werd My Little Puny 'first runner up' voor Queen of the North Continental. Dat houdt in dat ze samen met o.a. winnares Janey Jacké eind augustus zal afreizen naar Chicago om deel te nemen aan Miss Continental USA.

no limits

Remington

Om z’n gezicht zijdezacht te scheren, gebruikt Boris de Remington X7 Limitless. De Limitless X7 volgt de contouren van je gezicht voor optimaal huidcontact en 30% minder wrijving. Boris: “Het dagelijks scheren met een mesje en het dragen van dragmake-up is echt niet goed voor je huid. Daarom gebruik ik liever deze shaver met roterende scheerbladen, om toch helemaal glad te kunnen scheren. Het is belangrijk om álle haartjes aan te pakken voordat ik m’n make-up aanbreng.’’ De 360° draaibal beweegt soepel mee in elke richting. Flexibele scheerbladen met 130.000 snijbewegingen per minuut zorgen voor minder huidirritatie en een glad resultaat. Dit scheerapparaat glijdt soepel en vermindert wrijving voor een comfortabele scheerervaring.

Adviesprijs: 131,99 euro.

Powered by Labrador CMS