Winq ♥︎ Miss Nederland

Miss Nederland werpt zich in de strijd tegen plastic

"Minder plastic, meer begrip voor elkaar"

Leestijd: < 1 min

Miss Nederland 2019, de 24-jarige Rotterdamse Sharon Pieksma, bracht dit jaar tijdens de Miss Universe-verkiezing het wereldwijde plasticprobleem onder de aandacht. 

De dagen dat Miss-kandidaten zich louter bekommerden om wereldvrede zijn voorbij. Zo keerde Miss Indonesië zich tegen de illegale hondenhandel in haar land en maakte Miss Kazachstan zich hard voor hartpatiënten.

Het is alweer dertig jaar geleden dat er een Nederlandse Miss werd gekroond tot Miss Universe. Dat was Angela Visser. Dit jaar reisde Miss Nederland 2019, Sharon Pieksma, af naar de Verenigde Staten om ons land te vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. Zij bracht via het platform de wereldwijde plasticproblematiek onder de aandacht.

Sharon Pieksma
Fotografie: William Setiawan

Felbegeerde titel

Op zondag 8 december streed Sharon samen met collega-Missen uit 89 landen om de felbegeerde Miss Universe-titel. In de Tyler Perry-studio’s in Atlanta vond die dag een wervelende show plaats, die voor de vijfde keer werd gepresenteerd door Steve Harvey. De show werd live uitgezonden door Fox, ook in Nederland.

Sharon Pieksma
Fotografie: William Setiawan

Wie is Sharon Pieksma?

Sharon Pieksma is 24 jaar en is geboren in Rotterdam. Als kind wilde ze Minister van Natuur worden en ze is haar leven lang begaan met de wereld om zich heen. In haar jeugd was ze onzeker over zichzelf, maar dankzij karatelessen kreeg ze zoveel zelfvertrouwen dat ze al op haar dertiende haar eerste modeshow liep.

Vervolgens schreef ze zich in bij een modellenbureau. Haar droom kwam uit toen ze mee mocht doen met Holland’s Next Top Model. Daarna ging het snel met haar carrière als model.

Toen ze zich aanmeldde voor de casting van Miss Nederland, was Sharon net naar Bali op vakantie geweest. Daar trof ze enorme hopen plastic aan op de stranden en ze besloot dat het haar ultieme doel zou worden om hier iets aan te doen.

Sharon Pieksma
Fotografie: William Setiawan

Miss met een missie

Zo werd Sharon een Miss met een missie: minder plastic in de wereld. Tijdens Pride Amsterdam voer Sharon mee op de boot van Miss Nederland, die geheel plasticvrij was. Op 8 december inspireerde ze een miljoenenpubliek om minder plastic te gebruiken. De titel ging begin december uiteindelijk naar Miss Zuid-Afrika, Zozibini Tunzi.

Powered by Labrador CMS