Miss Envy Peru: “Aangevallen door jongens met een wapen”

“Deze haataanvallen moeten stoppen!”

Leestijd: < 1 min

Boris Itzkovich Escobar, bij het grote publiek bekend als dragqueen Miss Envy Peru, schrijft op in een bericht op Instagram te zijn aangevallen door een groep jongens vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. “Deze haataanvallen moeten stoppen!”

Escobar is als Miss Envy Peru bekend van RuPaul’s Drag Race en Make Up Your Mind. In een bericht op Instagram schrijft hij dat hij dinsdag in de bus op weg naar Amsterdam Centraal werd beledigd en bedreigd met een wapen door vier jongens, het het voorval ook nog eens filmden. Escobar was op dat moment niet in drag.

Niemand deed iets

Nadat Escobar afstand probeerde te nemen van de situatie door weg te gaan, gjngen ze door en bleven ze mij duwen. “Terwijl ik probeerde weg te komen, schrok ik het meest dat er maar één lieve Marokkaanse dame voor mij opkwam - in een hele bus vol mensen. Niemand die iets zei of deed!”

Eenmaal uitgestapt op Amsterdam Centraal bleven de vier jongens Escobar volgen. “Op centraal rende een van hen naar me toe en schopte me op de grond. Vier vrouwen schoten me te hulp en confronteerde de jongens terwijl ze wegrenden. Godzijdank, want het had heel anders kunnen aflopen.”

Niet zwijgen

Escobar wilde aanvankelijk geen aangifte te doen, maar heeft dat alsnog gedaan. “Afgezien van de schrik gaat het goed met me! Ik aarzelde om aangifte te doen omdat ik een persoon in the public eye ben. Maar als trots lid van onze community en Pride Ambassadeur kan ik niet zwijgen! Deze haataanvallen moeten stoppen!”

De politie laat weten met de zaak bezig te zijn. Roze in Blauw heeft volgens een woordvoerder contact gelegd met Escobar. De politie kan nog niet zeggen over wat er precies is gebeurd en of er al informatie is over de mogelijke daders.

Hieronder het volledige bericht van Escobar / Miss Envy Peru.

Coverbeeld: Cyriel Jacobs

Powered by Labrador CMS