happy couple

Dirk Hagenbeek (links) en Jurre Geluk

“Mijn vrienden vonden Dirk binnen no-time geweldig”

Dirk Hagenbeek en Jurre Geluk

Dirk Hagenbeek (links) en Jurre Geluk
Leestijd: 3 min

Toen Dirk Hagenbeek (redacteur bij Endemol, links op de foto) Jurre Geluk (presentator BNNVARA) leerde kennen, was hij pas net uit de kast. Ze besloten af te spreken en het klikte meteen. “We stonden als tieners in het midden van een club te zoenen.”

Dirk: “We hebben elkaar leren kennen via datingapp Happn, nu bijna twee jaar geleden.”
Jurre: “Ik had veel gedatet. Ik wilde heel erg graag een relatie, hoopte de juiste jongen tegen te komen.”
Dirk: “Voor mij was de date met Jurre mijn eerste date met een jongen. Ik was die zomer uit de kast gekomen en had nog nooit met een jongen afgesproken.”
Jurre: “We waren dus aan het kletsen op Happn, toen er iets heel ergs gebeurde...”
Dirk: “Ik werkte destijds op een kantoor waar festivals georganiseerd werden. Bij een van die festivals was een mini-play- backshow en een vriend van mij liet de inzending van BNNVARA zien. Drie keer raden wie op ‘Toxic’ van Britney Spears aan het dansen was.”
Jurre: “Ik had geen idee dat Dirk dat filmpje zou gaan zien.”

“Ik wás Britney in die video”

Dirk: “Ik vond het heel erg grappig. Op een gegeven moment ging ons gesprek op die app een beetje stroef, maar toen had ik natuurlijk de perfecte troefkaart: ‘Leuk dat je zo goed bent in die Britney-act’, zei ik. Hij was helemaal in paniek.”
Jurre: “Ik heb zelf altijd het gevoel dat ik best wel mannelijk ben, maar daar zou niemand meer intrappen. Ik wás Britney in die video, haha. Ik was wel blij dat hij die gekke kant van mij ook leuk vond, konden we daarna mooi op date.”
Dirk: “En dat deden we. We zijn een hapje gaan eten bij een restaurant op de Wallen en dat werd een heel leuke avond. Ik had die avond nog een verjaardag, maar daar kwam ik pas heel laat aan. Ik vroeg hem meteen mee naar een feestje later die week.”
Jurre: “En opnieuw maakte ik een blunder: na de date stuurden we elkaar nog wat berichtjes dat het heel erg gezellig was. Daarna stuurde ik naar een vriendin hoe leuk ik hem vond. Nou, niet dus. Dat appje ging naar Dirk.”
Dirk: “Wist ik wel meteen hoe het ervoor stond, want ik was doodnerveus. Voor de tweede date gingen we dus naar een feestje. Ik weet niet hoe laat jullie meestal naar een club gaan, maar ik vaak pas om 00.00 uur. Wat denk je? Jurre was er al om 22.00 uur.”
Jurre: “Ik dacht: we hebben een date, ik kom lekker op tijd.”

Dirk en Jurre Geluk
Dirk en Jurre Geluk
Dirk en Jurre Geluk
Dirk en Jurre Geluk

Dirk: “Toen ik daar was, voelde ik de bui al hangen. De eerste keer zoenen met een jongen. Ik was doodnerveus en probeerde hem in het begin te ontlopen. Tot het moment dat een vriendin ons naar elkaar bracht en even later stonden we als tieners in het midden van die club te zoenen. We zijn het hele weekend samen geweest en vier weken later heb ik gevraagd of hij mijn vriendje wilde zijn.”
Jurre: “Dat vond ik redelijk vroeg, helemaal omdat hij mij een weekendje weg cadeau gaf voor mijn verjaardag.”
Dirk: “Ik was intens verliefd en hij ook op mij. Het ging een beetje vanzelf. Ik had wel het gevoel dat het kon, al spoorde ik achteraf gezien natuurlijk niet.
Jurre: “Vlak voordat we gingen, vroeg hij of ik wel als zijn vriendje mee zou gaan op vakantie. Ik was net wakker, ik weet nog dat ik dacht: jezus, wat vraag je dat snel.”
Dirk: “Achteraf was het ook wel snel.”
Jurre: “Dat is ook wat ik zo leuk aan hem vind: hij is heel erg puur. Hoe je me na een maand meenam naar het buitenland, maar ook hoe je uit de kast kwam en een relatie kreeg met een jongen. Ik wist toen al dat je een blijvertje zou zijn. En een blijvertje is het: we zijn pas gaan samenwonen en verhuizen binnenkort naar een groter appartement.”

“We zijn het hele weekend samen geweest en vier weken later heb ik gevraagd of hij mijn vriendje wilde zijn”

Dirk: “Onze levens zijn een beetje hetzelfde: we hebben veel dezelfde vrienden, gaan samen naar feestjes en vinden dezelfde dingen leuk. Ik denk dat het belangrijk is dat we ook allebei ons eigen ding blijven doen.”
Jurre: “Dat is iets waar we het vaak over hebben. Mijn vrienden vonden Dirk binnen no-time geweldig, dus we deden al snel alles samen. Nu moeten we onszelf op scherp houden ook dingen apart van elkaar te doen. Zeker nu we samenwonen. Ik heb die ruimte ook wel nodig.”
Dirk: “Het lijkt mij bijvoorbeeld ook leuk een keer iets samen op tv-gebied te doen, aangezien ik programma’s maak en Jurre programma’s presenteert.”
Jurre: “Dan denk ik: gaan we dan altijd samen naar ons werk? Ik denk dat we dat soort dingen beter gescheiden kunnen houden.”

Coverbeeld: Bete Photography

Powered by Labrador CMS