“Mijn eerste dochter maakte mij pas echt moeder”

De kinderen van Ma’MaQueen kunnen trots op haar zijn

Leestijd: < 1 min

Winq sprak met alle tien deelnemers van Drag Race Holland. Wat verzin je voor smoes als je ineens een paar weken van de radar bent? Ma’MaQueens PA vertelde iedereen dat deze queen haar huis gingen schilderen en dat heeft ze na Drag Race Holland ook nog snel even gedaan.

Wat hebben jullie van corona gemerkt tijdens de opnames?
“Wij waren allemaal getest dus wij konden fijn bij elkaar in de buurt zijn. De productie was steeds op afstand en zij droegen handschoenen en mondmaskers. Verder hebben wij er weinig van meegekregen, wij zaten in de Drag Race-bubbel. Ik vond dat wel een comfortabele bubbel; geen telefoon, geen afleidingen. Fijn.”

Je krijgt er door Drag Race Holland allemaal internationale fans bij die waarschijnlijk Nederland niet eens op een kaart zouden kunnen aanwijzen. Wat ga jij ze bijbrengen over Nederlandse cultuur?
“Wat is de Nederlandse cultuur? Wij zijn een nuchter volk en misschien kan de wereld daar wat van leren? Wij zijn nuchterder dan bijvoorbeeld Amerikaanse queens en wij gaan dingen niet zo snel uit de weg. It is what it is. Je krijgt wat je ziet.”

“Toch leuk: op de bank naar jezelf kijken”

Met wie en waar ga jij wekelijks de nieuwe aflevering kijken?
“Toevallig heb ik een vakantie geboekt naar Mallorca waar ik lekker ga kijken. Niet alle afleveringen dus ik heb vast wel kans om bijvoorbeeld een aflevering bij mijn ouders te gaan kijken. Toch leuk: op de bank naar jezelf kijken. Mijn familie is apetrots op mij. Ik heb een broer en een zusje; samen met mijn ouders steunen zij mij in alles wat ik doe.”

Maar dat is oranje gebied?
“Ik ga wel – soort van – werken. Twee outfitjes in elkaar knallen en een beetje shooten.”

Vond je het moeilijk om een tijd lang je mond te houden over jouw deelname aan Drag Race Holland?
“Veel mensen wisten dat Drag Race Holland er zou gaan komen en zij vroegen er bij mij naar. Maar door corona heb ik ook weinig mensen gezien. De vragen die via mijn telefoon binnenkwamen, heb ik gewoon genegeerd. Alleen mijn inner circle heb ik verteld dat ik meedeed – mensen die ik nodig heb voor hulp bij het maken van mijn outfits als mensen die mij emotionele support geven.”

Wat was je smoes? Waar ‘was je’?
“Sinds de protesten voor Black Lives Matter ben ik niet meer zo actief op social media. Verder heb ik mijn atelier aan huis dus ik had niet zo veel contact met anderen. Ik heb mij PA gevraagd om tegen de mensen te zeggen dat ik mijn huis ging schilderen. En dat heb ik uit eindelijk ook nog gedaan. Heel snel, na Drag Race.”

on

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je niet 100.000 dollar zou winnen (zoals bij de Amerikaanse Drag Race) maar een shoot en een jurk?
“Het is niet mijn brand om een jurk van iemand anders te dragen want ik maak al mijn kleding zelf. Dus daar werd ik niet meteen enthousiast van. Maar bij mijn voorbereiding heb ik geen seconde nagedacht over een geldprijs of wat ik zou kunnen winnen.”

Is Nikkie Plessen een waardige vervanger voor Michelle Visage?
“Zij is een goede rechterhand van Fred. Die twee hebben een heel goede chemie. En ze heeft een goed oog voor fashion. Het had ook iemand anders mogen zijn omdat ik persoonlijk weinig heb met Nikkie maar ik waardeer haar wel als jurylid.”

“Ik heb vijf drag daughters”

Wat is het mooiste dat drag je gebracht heeft?
“Mijn kinderen. Ik ben moeder van het House of Holographic Hoes. Ik ben al lang Ma’MaQueen maar dat werd pas ‘echt’ toen ik mijn eerste dochter kreeg.”

Hoeveel kinderen heb je?
“Vijf stuks.”

Met welke meiden wil jij op tournee als corona voorbij is?
“Ik zou gaan voor Jenay Jacké, voor Sederginne, Envy Pery en ChelseaBoy. Dat zijn allemaal fierce meiden die net iets anders doen dan ik. Allemaal hardwerkende, ambitieuze queens.”

Welke queen raad jij aan voor seizoen 2?
“Mijn dochters Marta a.k.a. Inga Shubskaya en Read a Book, zij is een intellectuele queen met veel 2020-kennis en geeft bijvoorbeeld ook voorlichting over seksualiteit en gender op middelbare scholen. Ik heb nóg een dochter: Licka Lolly – ook een fierce meid die heel expressief is en goed met make-up. En vergeet mijn vriendinnen My Li'l Puny en Keta Minaj niet.”

Drag Race Holland is vanaf nu exclusief te zien op Videoland. Lees hier onze recensie van de eerste aflevering, ons interview met presentator Fred van Leer, en een overzicht van hoe de kandidaten eruitzien als ze níet in drag zijn.

Powered by Labrador CMS