column

Matthijs zocht naar de perfecte seksplaylist

“Ginuwine doet het goed in de gaybar; in bed is het een grap”

Leestijd: 2 min

Spannend, sexy, maar niet te schreeuwerig: columnist Matthijs van Els ging op zoek naar de perfecte seksplaylist. “Vocalen zijn een no-go, maar ook het ritme is essentieel. Ritmisch pijpen is weliswaar komisch, maar doorbreekt toch een beetje de fantasie.”

Als ik op het punt sta seks met iemand te hebben, zorg ik dat mijn huis toonbaar en uitnodigend is. Een opgemaakt bed, vuile was van de vloer, gordijnen dicht, zachte verlichting én een lekker muziekje aan. Hoewel ik te boek sta als porno-dj, ben ik met muziek echt een ramp. Ik dank Spotify en alle muziekfanaten dan ook op mijn blote knietjes voor hun afspeellijsten. Maar dan de hamvraag: welke playlist leent zich voor een lekker potje seks?

Sommige mensen zijn kundig genoeg om zelf een ‘seksplaylist’ samen te stellen. Ik datete ooit met iemand die er een had en deze met me deelde, ver voordat er sprake was van seks. Het waren geen zwoele nummers op willekeurige volgorde, nee, er zat een bepaalde logica in die zou passen bij de opbouw van seks, van voorspel tot orgasme. Van seks is het nooit gekomen, maar ik was wel onder de indruk van zijn werk. Zelf kom ik niet veel verder dan zoekopdrachten als ‘slow jamz’ en ‘sex music’.

Ik vroeg mijn social media-achterban naar hun favoriete seksmuziek. De meest populaire genres waren overduidelijk r&b, hiphop, soul en deep house. De grootste ergernis: muziek met vocalen; die leiden namelijk te veel af. Muziek moet een sexy sfeer creëren, maar mag de seks niet overschreeuwen. Zo is het mij wel eens overkomen dat ‘Pony’ van Ginuwine voorbijkwam in een playlist met zogenaamde ‘sex music’. Hoe goed dit nummer het ook doet tijdens een ordinaire avond in de gaybar, in bed is het een grap.

Ook het ritme kan voor een lach in plaats van een stijve zorgen. Lang geleden ging ik na een succesvolle date met iemand naar huis. Al zoenend vielen we naar binnen en trokken we elkaars kleren uit. Voor de sfeer zetten we muziek aan. Ik duwde hem in een stoel en ging op mijn knieën voor hem zitten. Zijn broek en onderbroek hingen binnen enkele seconden op zijn enkels en ik pijpte hem alsof het mijn laatste dag op aarde was. Ik ging er volledig in op en hoorde de muziek niet eens meer. Totdat mijn op en neer bewegende hoofd en de muziek begonnen samen te smelten in hetzelfde ritme. Ritmisch pijpen is weliswaar komisch, maar doorbreekt toch een beetje de fantasie.

“Eén keer ontmoette ik iemand die het talent bezat absolute stilte te genereren tijdens de seks”

Neuken zónder muziek is natuurlijk ook en optie, maar in zulke gevallen ben ik wel een groot voorstander van menselijke geluiden: kreunen, hijgen en hier en daar wat dirty talk. Daarbij is het wel zo fijn als alle partijen deelnemen. Eén enkele keer belandde ik in bed met iemand die het talent bezat absolute stilte te genereren tijdens de seks. Hierdoor had ik alleen nog maar aandacht voor de geluiden van mijn buren, de vogels en het weer. Zelfs Ginuwine had een welkome onderbreking van deze stilte gevormd.

Kortom, seksmuziek kan een hit zijn, mits het niet te veel afleidt. Voor aanraders moet je mij niet bellen, maar gelukkig zijn mijn volgers niet te beroerd mij te voorzien van erotische muziektips. De ene artiest verrassender en geiler dan de ander, maar toch. Ik wens iedereen een fijn orgasme toe op de klanken van Sabrina Claudio, Frank Ocean, Lana del Rey, Norah Jones, Palace, LCD Soundsystem, Rammstein of DJ Aron.

Beeld: Rob Jacobs

Seksplaylist column Matthijs van Els
Beeld: Rob Jacobs
Powered by Labrador CMS