column

Matthijs van Els ruikt aan onderbroek

Matthijs stak zijn neus in andermans onderbroek

“In eerste instantie leek het me wel aantrekkelijk”

Leestijd: 2 min

Wat maakt een geur opwindend en wanneer wordt het afstotelijk? Columnist Matthijs van Els nam de proef op de som en onderzocht in hoeverre iemands onderbroekengeur hem kan plezieren. “De sfeer sloeg al gauw om.”

Via Grindr had ik een zeer open gesprek met iemand over onze voorkeuren, fantasieën en de dingen die nog op ons ‘verlanglijstje’ stonden. Een van die wensen was seks hebben na een zweterige sportsessie. Hij was de sportieveling; niet ik. Al snel ging het gesprek over hoe ‘vies’ we wel niet konden worden en in het heetst van de strijd klonk het opwindend. Hij stelde voor om de onderbroek die hij op dat moment aan had nog een aantal dagen te dragen, zonder te wassen, om elkaar vervolgens te ontmoeten. Ons beider libido schoot door het plafond; we konden niet wachten dit briljante plan te realiseren.

Drie dagen later stond hij in mijn woonkamer. Hij was leuk, knap, sexy en ik wilde hem gelijk bespringen; ik voelde de klik wel. Na een tijdje knuffelen en zoenen was het moment daar: de slip die hij de afgelopen dagen had gedragen kwam tevoorschijn uit zijn tas, zodat we er samen mee konden ‘spelen’. Ik ga er geen doekjes om winden; zodra de aroma’s mijn neus bereikten, sloeg de sfeer om. Dat had niets met hem te maken, maar alles met die onderbroek. Waar het online een ‘geil plan’ leek, was het in realiteit allesbehalve lustopwekkend. De sfeer was overigens niet compleet verpest. Ik bedankte vriendelijke voor de vieze onderbroek en we hadden alsnog een zeer geslaagde middag.

Het is lang geleden, maar ik moet nog vaak aan hem en zijn onderbroek denken. Inmiddels snap ik namelijk waarom het mij in eerste instantie wel aantrekkelijk leek. Het waren de machtsverhoudingen die mijn hart sneller lieten kloppen. Een onderbroek in je gezicht geduwd krijgen of ermee ‘moeten’ spelen, heeft iets vernederends. Het is een spel tussen de dominante en de onderdanige; de onderbroek is slechts het hulpmiddel om hier invulling aan te geven. Het gaat om de situatie, de handeling en bovenal de associatie; niet om de hygiënische staat van de onderbroek. Voor mij althans. Er zijn zat mensen die wél opgewonden raken van een schmutzige slip – en nee, daar is niets vreemds aan.

Fun fact: de onderbroek op de foto is daadwerkelijk de onderbroek in kwestie. Gewassen en wel dit keer. Met veel plezier en fijne herinneringen draag ik hem nog regelmatig. En voor eenieder die het wil weten, je maakt me op een eerste date nog steeds blij met een onderbroek – een schone, welteverstaan – maar met een ouderwets bosje bloemen is ook niets mis. 

Beeld: Rob Jacobs

Matthijs van Els met vieze onderbroek
Beeld: Rob Jacobs
Powered by Labrador CMS