column

Matthijs doet het ’t liefst onder de douche

“Ik zie vooral geile en praktische pluspunten”

Leestijd: 2 min

Hoewel columnist Matthijs van Els dol is op seks buitenshuis, doet hij het ’t liefst onder de douche. “De stoom, warmte en nattigheid. Alles wat zo lekker glibbert en glijdt. Voor mij is samen douchen ultiem genot – ook als er geen sprake is van seks.”

‘Wat is de gekste plek waar je ooit seks hebt gehad?’ Volgens mij heeft iedereen die vraag weleens voor z’n kiezen gekregen. Al jaren zijn dit steevast mijn antwoorden: het toilet van een kroeg, een vliegveld, een kantoor, de bosjes, een stilstaande auto en een speeltuin. Maar hoewel ik een groot fan ben van seks buiten de slaapkamer, houd ik het vaak het liefst iets dichter bij huis. Mijn favoriete alternatief voor het bed: de douche.

Ik weet dat veel mensen het een gehannes vinden, maar voor mij is samen douchen ultiem genot – ook als er geen sprake is van seks, overigens. Elkaar inzepen, wassen, zoenen, knuffelen. De warmte en de nattigheid. Alles wat zo lekker glibbert en glijdt. De stoom (die wellicht mijn liefde voor de sauna verklaart). De stralen op mijn hoofd en langs mijn lichaam. Soms is het water net een extra persoon.

In tegenstelling tot in bed gebeurt onder de douche vrijwel alles staand. Op een matras is het soms verleidelijk gewoon te liggen en de ander het werk te laten doen. Dat kan in de douche in principe ook, toch ben ik daar – wellicht door het gebrek aan ruimte – sneller geneigd de ander aan te raken of vast te pakken. Ook biedt de douche uitkomst bij onvoorziene ongelukjes – hoewel die bij het risico van het spel horen, ook in de slaapkamer: het is en blijft een anus.

Ik zie vooral de geile en praktische pluspunten wat betreft neuken in de douche, al zal ik niet ontkennen dat het soms een gekloot is. Het is me vaak genoeg overkomen dat ik op mijn knieën zat tijdens het pijpen, omhoog wilde kijken voor een beetje ‘geil oogcontact’, en het water recht in mijn ogen kwam. Of de momenten tijdens het rimmen, dat het water langs de rug via de bilnaad naar beneden stroomde, in mijn neus en mond, waardoor ik me verslikte.

“De keukentafel? Geprobeerd, absoluut niet voor herhaling vatbaar”

Andere plekken binnenshuis heb ik ook heus geprobeerd. De woonkamer, bijvoorbeeld. In theorie een leuk idee, maar met een huisgenoot en veel glurende buren tot nu toe geen groot succes. Ook heb ik het ooit voor elkaar gekregen een donkere stoel te voorzien van vlekken die ik er tot dusver niet uit heb gekregen... Of de keukentafel. Geprobeerd, absoluut niet voor herhaling vatbaar. Oncomfortabel en ronduit pijnlijk. Het aanrecht is wat mij betreft van hetzelfde laken een pak. In film ziet het er altijd zo sexy uit, maar het blijft een harde en koude ondergrond waar niemand – althans, ik in ieder geval niet – op zit te wachten.

Om toch nog even terug te komen op de beginvraag: het lijkt me fijn in de toekomst een keer een ander antwoord te kunnen geven. Hoe cliché ook: seks in een vliegtuig staat met stip bovenaan mijn verlanglijstje. Al heb ik nog niet ontdekt hoe ik die fantasie kan combineren met mijn extreme vliegangst. Een douche aan boord zou denk ik een aardig begin zijn.

Matthijs van Els over seks onder douche
Beeld: Rob Jacobs

Beeld: Rob Jacobs

Powered by Labrador CMS