Madonna staat stil bij slachtoffers schietpartij Pulse nachtclub tijdens Celebration Tour in Miami

Leestijd: 2 min

Madonna’s Celebration Tour loopt ten einde, met nog enkele shows te gaan in Texas, Mexico City en Rio de Janeiro. Tijdens haar laatste concert in Miami bracht ze een eerbetoon aan de slachtoffers van de schietpartij in de nachtclub Pulse, in Orlando. Hierbij zijn in 2016 49 mensen om het leven gekomen.

De Queen of Pop viert met de Celebration Tour haar veertigjarige hitcarrière. Maar het is niet alleen maar nostalgisch terublikken en feestvieren wat Madonna doet. Tijdens haar uitvoering van ‘Live to Tell’ staat ze avond na avond stil bij de vele aidsslachtoffers, onder wie een groot aantal van haar vrienden.

Tijdens haar laatste concert in Miami stond de zangeres uitgebreid stil bij de schietpartij in Pulse, de lhbtiq+-nachtclub in Orlando, Florida. Hierbij kwamen in 2016 49 mensen om het leven en raakten talloze slachtoffers gewond.

 Madonna zei op de avond van 9 april: “Ik wil de aandacht vestigen op dat moment, omdat nachtclubs, muziek en dans ons samenbrengen. Nachtclubs mogen geen plekken zijn die ons verdriet doen, ons tragedie brengen en pijn en trauma brengen.”

deze shit mag niet gebeuren 

Ze vervolgde: “Ik zal altijd opkomen voor gays, altijd, omdat gays altijd voor mij hebben ingestaan”, waarna ze eraan toevoegde dat de schietpartij in Pulse ‘de ergste terreuraanslag was sinds 91/11’.

“Ik maak dansmuziek. Het is mijn taak om mensen samen te brengen, blij te maken en niet te oordelen. Deze shit mag niet gebeuren, vergeet dat nooit. Wanneer zullen we het ooit leren? Dat is een retorische vraag, want we doen hier allemaal aan mee. Iedereen oordeelt over elkaar. Ook ik spreek kwaad over andere mensen. Ook ik heb een oordeel.”

maak het verschil 

“We maken ons allemaal schuldig aan discriminatie, op de een of andere manier. Daarom wil ik iedereen herinneren aan zijn verantwoordelijkheid. Maar onthou dat ook iedereen het vermogen heeft om licht in de wereld te laten schijnen en het verschil te maken.”

Vervolgens barstte Madonna in huilen uit, en vroeg ze haar publiek de arena te verlichten met hun telefoons. “Verlicht deze ruimte, zodat we er allemaal aan worden herinnerd dat hun levens niet voor niets zijn geweest. Deel het vermogen dat iedereen heeft om zijn eigen licht te laten schijnen. Deel dit met vrienden, met familie, met dierbaren, maar ook met mensen die we niet begrijpen of van wie we denken dat ze onze vijanden zijn.”

gratis slotconcert

Madonna’s Celebration Tour eindigt op 4 mei met een gratis concert in Rio de Janeiro in Brazilië, op het stand van Copacabana.

Powered by Labrador CMS