Maatregelen tegen discriminatie door taxichauffeurs in Amsterdam

Mede dankzij Jennifer Hopelezz

Leestijd: < 1 min

Pride-ambassadeur en drag queen Jennifer Hopelezz werd vorig jaar geweigerd door een taxichauffeur. Mede dankzij dit incident neemt de gemeente Amsterdam nu maatregelen: er komen maatregelen om discriminatie tegen te gaan.

Vorig jaar zomer probeerde Jennifer Hopelezz na afloop van Pride een taxi te pakken. Dat lukte niet meteen: de chauffeur vooraan in de rij weigerde haar in te laten stappen. Jennifer was niet de enige: meer mensen werden dat weekend geweigerd door taxichauffeurs. En ook Jennifer zelf liet weten dat ze al vaker problemen heeft gehad met taxichauffeurs.

Samenwerking
De gemeente Amsterdam treft nu maatregelen om ervoor te zorgen dat er geen discriminatie meer is in de taxibranche. Hiervoor is de taxibranche een samenwerking aangegaan met Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).

Chauffeurs worden vanaf nu aangesproken bij discriminerend gedrag en geholpen bij het voorkomen ervan. Als er sprake is van discriminatie, zullen passende maatregelen worden genomen. Twee taxibedrijven, Uber en ViaVan, hebben iemand aangesteld die bewustwording bij de chauffeurs moet vergroten.

Veilig
Jennifer Hopelezz reageert verheugd: “Ik ben blij dat mijn incident uiteindelijk uitmondt in iets positiefs en er hopelijk voor zorgt dat taxi’s in Amsterdam veilig zijn voor alle inwoners van de stad.”

Powered by Labrador CMS