Luistertip: ‘Gewoon Homo’, het nieuwe seizoen van de podcastserie

Leestijd: < 1 min

Het tweede seizoen van de podcastserie Gewoon Homo is van start gegaan. Beste vrienden Barry en Danny gaan in gesprek met gasten die deel uitmaken van het ‘regenboogalfabet’. Dit levert bijzondere en intieme gesprekken op, onder meer met hun eigen vaders of met de 72-jarige Jan, die nog in de kast zit.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de podcastserie Gewoon Homo verscheen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Deze bestormde meteen de Podcast Top 25 van Spotify, waar hij nog steeds is te vinden.

Beste vrienden en acteurs

Hosts Barry Beijer en Danny Houtkooper zijn sinds de theaterschool beste vrienden. Zo speelden ze in musicals als The Lion King, Hij Gelooft In Mij, Soldaat Van Oranje, Jersey Boys, Annie en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Daarnaast zijn ze veelvuldig te horen in animatieseries en films.

In dit seizoen gaan de twee vrienden in gesprek met gasten die onderdeel zijn van het ‘regenboogalfabet’. Zo praten ze onder anderen met hun vaders, dragqueen Tabitha (bekend van DRAG S.O.S.), de 16-jarige Kyell de Haas (bekend van Make Up Cup), Jules die non-binair is, de 72-jarige Jan die nog in de kast zit en met goede vriendin Annefleur van den Berg (bekend als Puck in GTST).

Ook spreken ze met Hugo Vijge, die werkzaam is bij een groot kantoor als PWC. In die aflevering bespreken ze uitgebreid hoe het is om ‘gewoon homo’ te zijn op de werkvloer, met name in een omgeving waar hetero zijn de norm is (zeg maar precies het tegenovergestelde van de theaterwereld). 

Toegevoegde waarde

“Ons eerste seizoen heeft een nominatie opgeleverd bij de Online Radio Awards en kreeg een eervolle vermelding waarin stond dat in een tijd waarin homoseksuelen onder druk staan, deze podcast echt een toegevoegde waarde is. Dat was voor ons een extra motivatie om een tweede seizoen op te nemen en zo meer bewustwording te creëren, niet alleen onder hetero’s, maar ook binnen de LHBTI+ gemeenschap”, aldus Barry Beijer.

Gewoon Homo de podcast wordt vanaf dit seizoen uitgebracht door Topcast Media, onder andere bekend van hun succesvolle fictiepodcasts Staatsgeheim (o.a. Sigrid ten Napel, Gijs Scholten van Aschat) en shows van onder meer Miljuschka Witzenhausen en Maxim Hartman.

Be yourself, be different

Daarnaast wordt dit tweede seizoen mede mogelijk gemaakt door PwC die met hun internationale Shine Netwerk en hun slogan ‘Be yourself, be different’ er voor willen zorgen dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen.

‘Gewoon Homo’ komt elke vrijdag met een nieuwe aflevering en is te beluisteren op Spotify en alle andere podcast-apps.

Coverbeeld: Jaap Strijker

Powered by Labrador CMS