Luister naar Middagzwemmers – de podcast over regenbooggezinnen

Leestijd: < 1 min

“Nu noemt hij ons papa, terwijl we ooit begonnen met donor. Oom vonden we de plank volledig misslaan.” Dit vertellen de vaders Roger en Michel in Middagzwemmers, de podcast met persoonlijke verhalen over diverse vormen van lhbtq regenbooggezinnen. De eerste vijf afleveringen kun je nu beluisteren.

Middagzwemmers – de podcast is een podcast met persoonlijke verhalen van diverse vormen van (lhbtq) regenbooggezinnen; twee vaders en twee moeders, twee moeders en een spermadonor, twee vaders en hoogtechnologisch draagmoederschap, alles komt voorbij.

Ongegeneerde vragen

Per aflevering vertelt een gezin hoe ze elkaar ontmoet hebben, hoe hun gezinsconstructie in elkaar zit, welke ongegeneerde vragen ze krijgen uit hun omgeving en wat de praktische en juridische zaken zijn waar ze tegenaan lopen. En komt naar voren dat het, hoewel de constructie afwijkt van man-vrouw en kind(eren), thuis gaat zoals het bij elk gezin gaat.

Zelf heeft de maker, Jocelyn Vreugdenhil, ook een regenbooggezin met haar vriendin. En schreef ze over de zoektocht naar een spermadonor de roman Middagzwemmers (Luitingh-Sijthoff, 2018). “Uit ervaring weet ik dat er tijdens zo’n zoektocht veel dingen op je pad komen die je niet had voorzien. Ik maak deze podcast vooral ter inspiratie voor iedereen die een kinderwens heeft, maar niet weet waar te beginnen.”

Vijf afleveringen

De eerste vijf afleveringen van Middagzwemmers – de podcast zijn te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Coverbeeld: Jocelyn spreekt Benjamin en Jeroen voor aflevering vijf

Powered by Labrador CMS