Luister naar dit fantastische kerstlied van Alex Klaasen

En bekijk zijn ontroerende Lidl kerstcommercial

Leestijd: < 1 min

Alex Klaasen scoort een dubbelklapper, deze kerst: zijn Lidl-personage Freek beleeft een ontroerende coming-out in de kerstcommercial én hij bracht deze week zijn nieuwe kerstsingle uit. Bekijk hier de bijbehorende video en uiteraard ook de Lidl-kerstspot.

Alex Klaasen speelt al een tijdje de rol van Freek in de commercials van Lidl. In de kerstcommercial is te zien dat hij gelukkig is met zijn vriend Manuel, maar dat durft hij niet aan zijn ouders te vertellen. “Met mijn vader ligt dat lastig.”

Het gezamenlijke kerstdiner komt daardoor op losse schroeven te staan, maar dan blijkt dat Freeks ouders zelf voor een mooie oplossing hebben gezorgd. Zie hier hoe dit verhaal afloopt:

Op dezelfde dag dat de commercial uitkwam, bracht Alex Klaasen zijn nieuwe kerstsingle uit. Het is de tweede single van het succesvolle kerstalbum Santa Klaasen en heet ‘The Greatest Christmas’.

Kerstklassieker

Het is een nieuwe kerstklassieker die is geschreven door Jan en Keez Groenteman. In de bijbehorende videoclip is een bijzondere gastrol weggelegd voor Jim Bakkum. Renée de Gruijl, Daniel Cornelissen, Lucas Schilperoort, Desi van Doeveren en Lykele Muus zijn ook te zien.

Alex Klaasen vertelt: “Mijn nieuwe kerst-single getiteld ‘The Greatest Christmas’ komt van het album Santa Klaasen, dat ik maakte met Jan en Keez. Tim Kamps maakte daar een heerlijke kerstclip bij die begint als een perfecte kerst en eindigt in een gruwelijk drama. Als dit niet de kersthit van 2022 wordt, eet ik m’n eigen kerstboom op.”

Santa Klaasen

Santa Klaasen is een album met elf nieuwe kerstklassiekers om alvast helemaal in de kerstsfeer te komen. Een kerstalbum met nieuwe kerstklassiekers, voor iedereen die het zat is om weer naar ‘Jingle Bells’ en ‘White Christmas’ te moeten luisteren. Perfect voor bij het kerstdiner, in de auto op weg naar oma of gewoon voor onder de boom.

Het album is gemaakt samen met Jan en Keez Groenteman (composities en arrangementen) en de cast van De Alex Klaasen Revue - Snowponies. Alex Klaasen staat tot en met 8 januari 2023 in het theater met de met sterren overladen voorstelling De Alex Klaasen Revue – Snowponies waarin een groot deel van de nummers van de cd voorbij komen.

Luisteren

‘The Greatest Christmas’, staat inmiddels op Spotify en de gehele cd is te koop bij de voorstelling De Alex Klaasen Revue - Snowponies of via www.alexklaasen.nl.

Powered by Labrador CMS