Madonna - Lucky Star

Luister hier naar Madonna’s allereerste Nederlandse radio-interview uit januari 1984

Leestijd: 1 min

In januari 1984 kwam Madonna voor het eerst naar Nederland voor de promotie van haar debuutalbum. Naast een kleurrijke fotoshoot door Kees Tabak gaf Madonna een interview aan Radio Decibel. Dat staat nu in zijn volledigheid online, luister hier!

Het is deze maand precies veertig jaar geleden dat Madonna voor het eerst naar Nederland kwam. Haar eerste album was in het najaar van 1983 verschenen en langzaam begon ze haar eerste hits te scoren.

fotoshoot met kees tabak 

In Amsterdam had Madonna een fotoshoot met Kees Tabak, die Winq eerder al eens vertelde hoe gewoon ze eigenlijk was. Hij herinnerde zich nog dat het koud was en veel had gesneeuwd, waardoor de auto waarin Madonna werd rondgereden, kwam vast te zitten. Volgens Tabak hebben ze toen met een paar mensen, onder wie Madonna zelf, die auto toen weer vlot geduwd.

In een zeldzaam interview dat fansite Madonna Underground online heeft gezet, is te horen hoe Madonna vertelt over haar eerste jaren in New York, haar rol als achtergrondzangeres bij Patrick Fernandez en de bandjes waarin ze speelde.

22 jaar 

Het interview is opgenomen op 23 januari 1984 en uitgezonden op Radio Decibel op 26 januari. In het interview is presentator René de Leeuw te horen, die samenvat wat Madonna vertelt.

Grappig dat De Leeuw vermeldt dat Madonna op dat moment 22 jaar was, terwijl ze op 16 augustus 1958 is geboren. Ergens heeft ze er dus een paar jaar vanaf gelogen.

fotocollage

Beluister hier het interview, dat in de YouTube-video is voorzien van een collage van Madonna-foto’s uit de oude doos. Een deel daarvan is geschoten door Kees Tabak.

Powered by Labrador CMS