Londen krijgt eigen lhbtq-museum: Queer Britain

Leestijd: < 1 min

Nog dit jaar opent in hartje Londen een nieuw nationaal museum dat speciaal is gericht op de geschiedenis en ontwikkelingen rond lhbtq’s. Queer Britain gaat het museum heten en is te vinden in Kings Cross. Er komen vier museumruimtes, een plek voor workshops, een educatief centrum en een cadeauwinkel, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Queer Britain wil met het nieuwe lhbtq-museum de verhalen laten zien van mensen, plaatsen en gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan waar de lbhtq-gemeenschap anoo 2022 voor staat. De komst van het museum is aangekondigd op 24 januari via Art Fund, een organisatie die geld inzamelt voor kunstprojecten.

Veilige plek

Het nieuwe museum moet een veilige plek worden voor iedereen binnen de gemeenschap, en een plek waar mensen kennis kunnen opdoen over de lhbtq-geschiedenis. Er komen vier museale ruimtes (gallery’s), een plek voor workshops, een educatief centrum en een cadeauwinkel. Ook biedt het pand in het Londense Kings Cross ruimte aan kantoren.

Queer Britain is opgericht in 2018 met het doel om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen en te vertellen over diversiteit. De organisatie hoopt het museum vanaf het voorjaar open te stellen voor het publiek, dat gratis naar binnen kan.

Granary Square

Volgens medeoprichter Joseph Galliano is het hoog tijd voor een eigen Brits lhbtq-museum. “We zijn verheugd met de locatie aan het prachtige Granary Square, met Art Fund als onze eerste huisbaas.”

Het museum is te vinden op de begane grond van Granary Square 2 in Kings Cross, Londen. Entree is dus gratis, al staat Queer Britain altijd open voor giften. Bekijk hier alvast de website.

Bron: GayTimes

Powered by Labrador CMS