Livestream: 20 jaar huwelijksgelijkheid

Drie queer stellen vertellen over hun huwelijk

Leestijd: < 1 min

Op 1 april vieren we twintig jaar huwelijksgelijkheid. De Openbare Bibliotheek Amsterdam staat hierbij stil met een speciale livestream vol dans, spoken word en muziek. Martijn Kamphorst, chef redactie van Winq, gaat daarbij in gesprek met drie queer stellen die elkaar het jawoord gaven.

Tijdens de livestream gaat Martijn Kamphorst, chef redactie van Winq, in gesprek met Stephanie en Rowan de Wit-Kok, Fred Verdult en Perry Dossett en Gene Hewitt en Ernst Evenhuis. Drie queer koppels die met elkaar in het huwelijksbootje stapten. Hebben zij altijd willen trouwen, speelde het privilege überhaupt te kúnnen trouwen een rol in de keuze dat te doen, en is de strijd gestreden nu iedereen in Nederland voor de wet nagenoeg gelijk is?

Naast de interviews zijn er bijdragen van Dolly Bellefleur, die veel queer stellen trouwde en Job Cohen, die op 1 april 2001 als burgemeester van Amsterdam de allereerste mannen- en vrouwenkoppels in de echt verbond. Ook is er dans van Iconic*stories en een muzikale bijdrage van Tabulae Rasae (duo Yoesra en Valery Levant).

Bekijk de livestream hieronder (vanaf 20.00 uur)

Celebrating 20 years of queer love is een productie van Iconic*stories en de OBA, in samenwerking met Pride Amsterdam, Amsterdam Museum en Salto TV.

Powered by Labrador CMS