Omar Rudberg

Lekkere muziek: Young Royals-acteur Omar Rudberg zingt cover van Madonna’s ‘Sorry’

Plus: zes andere heerlijke Madonna-covers

Leestijd: 2 min

Speciaal voor Pride heeft Omar Rudberg een cover opgenomen van Madonna’s hit uit 2005, ‘Sorry’. Hij heeft het lied in een eigentijds sausje gegoten, en lekker dat het klinkt! Dat smaakt naar meer, dus zochten we nóg zes geslaagde covers van Madonna-hits. Hier zijn ze.

omar rudberg – ‘sorry’

Waar Madonna begint met het zeggen van ‘sorry’ in een aantal talen die ze niet echt machtig is (bijvoorbeeld ‘iek bien droeviek’ in het Nederlands), laat acteur die hele riedel compleet weg en begint hij gewoon maar meteen bij het refrein. Anno 2024 klinkt ‘Sorry’ nog steeds fris en fruitig, al hebben we een klein puntje van kritiek: na een tijdje begint de stem van Omar wel wat eentonig te klinken. Terwijl hij echt kan zingen, zoals hij liet horen in Young Royals.

jody watley – ‘borderline’

Tijdens een aantal concertreeksen bracht Madonna een punkrockversie van een van haar eerste grootste hits, ‘Borderline’. Klonk leuk, met zo’n scheurende gitaar, zou ze de versie van onze eigen Thé Lau en The Scene soms hebben gehoord? Hier kiezen we voor iemand die er totaal de andere kant mee opging: Jody Watley zong het lied als een R&B-ballad.

alexandra stan – ‘like a virgin’

Er bestaan tal van covers van ‘Like a Virgin’, zoals een bubbly versie van K-popmeidengroep 2NE1. Hier kiezen we voor de tropical house-versie die Alexandra Stan (bekend van ‘Mr. Saxobeat)’ uitbracht in 2017.

alizée – ‘la isla bonita’

Haar grootste hit in Nederland was ‘Moi… Lolita’, een track die nog altijd even zwoel in de oren klinkt. Net als haar versie van ‘La Isla Bonita’, waarvan we hier de live-versie laten zien. Die een stuk beter klinkt dan het hitje dat zangeres Micaela er in Nederland mee scoorde en doodleuk zong over een ‘Splanish lullaby’. Afijn, hier is Alizée.

postmodern jukebox – ‘material girl’

De mensen van Postmodern Jukebox hebben als gimmick dat ze versies-uit-een-ver-verleden opnemen van moderne poptracks. Van Madonna’s ‘Material Girl’ maakten ze een foxtrotversie uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Natuurlijk is het geschmier, maar zo goed in elkaar gezet dat het helemaal klopt: de manier waarop Gunhild Carling het zingt is bijna cabaret en alle instrumenten zijn authentiek. 

marc almond – ‘like a prayer’

Oké, hij is niet de beste zanger en lang niet alles is zuiver, maar de instrumentatie van zijn cover van ‘Like a Prayer’ is heerlijk bombastisch, met strijkers, toeters, een koor en de hele mikmak.

sia – ‘oh father’

Een van de aangrijpendste ballads uit Madonna’s oeuvre is ‘Oh Father’, van het album Like a Prayer uit 1989. In 2010 maakte Sia het haar eigen, door voor haar doen opvallend ingetogen te blijven. Ook hier is de instrumentatie totaal anders dan in het origineel: geen orkest, maar suikerzoete synthesizers.Powered by Labrador CMS