Film

Legally Blonde en Clueless zijn terug van weggeweest

Vervolg voor Legally Blonde

Leestijd: < 1 min

Heuglijk nieuws voor fans van Legally Blonde: er komt een derde film met Reese Witherspoon in haar iconische rol van Elle Woods. Verder kroop Alicia Silverstone opnieuw in de huid van Cher Horowitz uit Clueless, zij het tijdelijk: het was voor een lipsync battle.

Legally Blonde en Clueless stammen beide uit hetzelfde filmgenre: meisje wordt niet serieus genomen en laat op geheel eigen wijze zien dat ze iedereen te slim af is. In de jaren negentig en aan het begin van het nieuwe millennium noemde men dit ook wel de ‘go girl-hype’.

Elle Woods
De eerste Legally Blonde-film werd uitgebracht in 2001. De film gaat over een rijk meisje, Elle Woods, dat zich hult in tuttige roze outfits en dol is op winkelen in Beverly Hills. Ze heeft een chihuahua, Bruiser genaamd. Haar vriend heeft haar gedumpt omdat hij een slim meisje wil. Vervolgens gaat ze naar Harvard Law School en moet ze na een paar gecompliceerde ontwikkelingen een ingewikkelde rechtszaak zien te winnen.

In 2003 kwam er een vervolg en in 2009 werd er een spin-off gemaakt rond de twee nichtjes van Elle Woods. Daarna volgde een musicalversie, waarvan in 2010 een Nederlandstalige versie verscheen met Kim-Lian van der Meij in de hoofdrol.

Nu is bekendgemaakt dat er een derde Legally Blonde-film komt met Reese Witherspoon in de hoofdrol. Het hele creatieve team van de eerste film doet weer mee, onder wie de scenarioschrijvers Kirsten Smith en Karen McCullah die het boek van Amanda Brown bewerkten voor de film. Ook prodcenten Marc Platt en Adam Siegel zijn weer van de partij.

Cher Horowitz
Door naar Clueless. Alicia Silverstone speelde Cher Horowitz, een razend populair meisje op school dat het verwijt krijgt alleen aan zichzelf te denken. Daarom staat ze een nieuw meisje, Tai genaamd, bij om haar populair te maken. En dan loopt alles langzaam maar zeker uit de hand.

Clueless komt uit 1995 en Alicia Silverstone speelde daarna vooral in films en series die in Nederland niet veel impact hadden. Nu is ze terug met een eigen tv-serie, American Woman. Die gaat deze maand in première, dus dook Alicia deze week op in het programma Lip Sync Battle. Ze had voor de gelegenheid het setje van Cher Horowitz uit de mottenballen gehaald.

Of er ook een reboot komt van Clueless? Daar is nu nog geen sprake van, maar je weet maar nooit. Hieronder de beelden uit Lipsync Battle.

Powered by Labrador CMS