Up & Coming

Lang, mooi en charismatisch: dit is Constantine Allen

Leestijd: < 1 min

Als je van dansen - ballet in het bijzonder - houdt, ken je hem wellicht al. Zo niet: dan is het hoog tijd om van hem te horen! Vanaf augustus is de Amerikaanse danser Constantine Allen de nieuwe eerste solist van Het Nationale Ballet.

Lang. Mooi. Charismatisch. Enkele woorden die Constantine typeren. 24 jaar geleden geboren in het Amerikaanse Indianapolis, opgegroeid op de eilanden van Hawaï en op dit moment eerste solist bij Les Grands Ballets Canadiens de Montréal. Dansend trekt hij de wereld over, en dat al vanaf jonge leeftijd.

Op vijfjarige leeftijd begon hij met dansen en hij bleef niet onopgemerkt. In 2007 won hij de bronzen medaille bij de junioren én een studiebeurs aan de Kirov Ballet Academy, tijdens de Youth American Grand Prix-finales in New York. Na zijn studie aan de prestigieuze balletacademie vestigde hij zich in Europa. Na zijn afstuderen in 2012 voegde hij zich bij het Stuttgart Ballet als lid van het corps de ballet. Zes maanden later werd hij al bevorderd tot half-solist en in 2014 volgde zijn promotie tot eerste solist. In 2017 voegde hij zich bij Les Grands Ballets des Canadiens en nu krap aan een jaar later maakt hij weer een Atlantische oversteek. Dit keer dus naar Amsterdam.

“Ik ben heel erg blij dat ik vanaf volgend seizoen deel mag uitmaken van Het Nationale Ballet”, aldus Constantine. “Ik voel me heel erg uitgedaagd om hier veel te leren en onze kunstvorm verder uit te dragen.” Het is voor hem niet de eerste keer dat hij bij Het Nationale Ballet danst. Afgelopen februari debuteerde hij bij Het Nationale Ballet als gastsolist in Don Quichot in de rol van Basilio.

Constantine kijkt - net al wij - uit naar zijn verhuizing naar de hoofdstad: “Ik heb heel veel zin in deze kans die ik bij Het Nationale Ballet krijg, en hoop mijn talent met iedereen te kunnen delen.”

Ongetwijfeld zal de danswereld nog veel van hem horen.

Het Nationale Ballet - Don Quichot / Foto : Altin Kaftira
Het Nationale Ballet - Don Quichot / Foto : Altin Kaftira
Het Nationale Ballet - Don Quichot / Foto : Altin Kaftira
Het Nationale Ballet - Don Quichot / Foto : Altin Kaftira
Powered by Labrador CMS