Kun jij jezelf zijn in sport? Praat erover mee

Leestijd: < 1 min

Vrijdag 18 november is het de Dag van Queer & Sport. Kun jij volledig jezelf zijn in sport of niet? Praat erover mee in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, tijdens het congres over veiligheid en inclusie in de sportwereld. Met sporters, deskundigen, workshops en topsprekers.

Tijdens de Dag van Queer en Sport wordt er gekeken naar het verleden en de ontwikkelingen van meer dan veertig jaar queer sport in Nederland. Er zijn verhalen en ervaringen te horen uit het heden van sporters en deskundigen en samen maken ze actieplannen voor de toekomst.

Sprekers

De dag is bedoeld voor (queer) sporters, beleidsmakers, coaches, trainers, sportbesturen, overheid, onderzoekers, onderwijs en iedereen die bezig is met inclusiviteit in de sport. Andrea van Pol is dagvoorzitter, onder de sprekers zijn Anneke van Zanen van NOC*NSF, de Amsterdamse wethouder Sofyan Mbarki en Britt Vonk van de KNBSB. Rivkah op het Veld, bekend als presentator van Studio Sport en een van de medewerkers aan de podcast De Schaduwspits, leidt een debat.

Het programma wordt georganiseerd door Sportclub Tijgertje, Gay Swim Amsterdam en het platform Pride and Sports. Hierbij krijgen ze ondersteuning van o.a. NOC*NSF, Alliantie Gelijkspelen, de John Blankenstein Foundation, Gemeente Amsterdam, Gay Games 1998, KNZB en Trut Fonds.

Dag van Queer & Sport

Vrijdag 18 november van 9:30 tot 16:30 uur
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Entree inclusief lunch: 25 euro voor non-profit en vrijwilligers, 50 euro voor professionals en commerciële organisatie.

Meer informatie en aanmelden via www.queersport.nl.

Coverbeeld: Istock

Powered by Labrador CMS