Eurovisie Songtravestival

Kom naar het 20e Eurovisie Songtravestival

Op 5 mei in Amsterdam

Leestijd: 1 min

Coco Coquette nodigt iedereen uit voor een avondje Songfestivalhistorie en voorál -hysterie tijdens het 20e Eurovisie Songtravestival. Verwacht een kleurrijke avond bomvol parels uit de oude doos, live gezongen met dus hier en daar een valse noot. Zondag 5 mei is het zover, in de Amsterdamse Bitterzoet.

Steevast een week voordat het ‘echte’ festival begint kom je met de tegenhanger van het Eurovisie Songfestival alvast in de stemming. Tien kandidaten zullen het publiek versteld doen staan met hun keuze uit 67 jaar Songfestivalhistorie én -vooral- hysterie.

bijna hetzelfde, maar met een knipoog

Organisatrice Coco Coquette vertelt: “Iedereen zingt live. Da’s uniek in de dragscene, waar playback nog vaak de boventoon voert. Niets op tegen hoor, maar geef mij m2aar pure zang. Dan maar een beetje ernaast, dat past er goed bij. Ons publiek – van jong tot oud; queer of niet – krijgt een leuke, kleurrijke avond bomvol prachtige Songfestivalpareltjes voorgeschoteld. Het is bijna hetzelfde als het echte Songfestival, maar  met een knipoog, dus leuker. Hilarischer krijg je het niet en meezingen mag”, aldus Coco. 

Eurovisie Songtravestival

punten tellen met de hand

De vakjury bestaat uit de doorgewinterde coryfeeën Lady Charity en Victoria False. Het publiek mag die avond ook meebeslissen over de winnaar. Coco: “Kan de zang door de beugel? Draagt de kandidaat de juiste ‘look’? En overtuigt het nummer als geheel? Dat levert punten op. Aan het einde van de avond tellen we de punten met de hand op dus dat kan niet misgaan. Het winnende lied zal dan nogmaals klinken.” 

De winnares van vorig jaar - Dora Royale - is er natuurlijk weer bij om haar titel te prolongeren. Dit jaar komt ze met ‘Rise Like A Phoenix’ en die P staat in haar versie voor … want Dora houdt van pikante teksten. Maar of ze daarmee voldoende punten gaat scoren om de andere negen deelnemers af te troeven en haar titel te prolongeren? Tot slot draait dj Raf (bekend van de Prik) de lekkerste danceversies van oude en nieuwe songfestivalhits.

meer informatie 

Eurovisie SongTravestival 2024: zondag 5 mei vanaf 19.30 uur in zaal BitterZoet, Spuistraat 2, Amsterdam. Kaarten € 12,- ex (deur € 15,-). Voorverkoop bij Gays&Gadgets, Spuistraat 44, Amsterdam. Meer info: travestiecabaret.nl.

Powered by Labrador CMS