Daniel Torrent, ‘Rivals’, gemengde techniek op papier, 21 x 29,7 cm, 2024

Kom naar de expositie PINK PASSION, als onderdeel van de Roze Zaterdag in Groningen

Schilderijen van Spaans kunstenaar Daniel Torrent en tekeningen van Ests kunstenaar Antti Eric Joronen

Een week voor de Roze Zaterdag in Groningen opent Koen Schuiling, burgemeester van Groningen, op zondag 16 juni de expositie PINK PASSION. De expositie toont aquarellen en schilderijen vol passie van Daniel Torrent (Barcelona) en verfijnde potloodtekeningen van Antti Eric Joronen (Helsinki/Tallinn).

Voor beide kunstenaars – die hemelsbreed beide op precies 1355 km afstand van Groningen wonen – is het de eerste keer dat ze in galerie MooiMan male-art exposeren. Deze expositie is onderdeel van de Roze Zaterdag en QUEER YEAR Groningen.

als niemand kijkt - daniel torrent

Spaans kunstenaar Daniel Torrent (1974) probeert in zijn kleurrijke werk te laten zien wat mensen, die van elkaar houden, doen als niemand kijkt. Lichamen die communiceren zonder woorden, die intuïtief bewegen en zich aan elkaar aanpassen. 

Alledaagse momenten zonder episch karakter, ver van individualisme en concurrentievermogen, momenten die we voor onszelf houden en vermijden ze aan anderen te tonen. Zijn concept van kunst is een manier om direct en emotioneel contact te maken met andere mensen, waarbij hij door zijn werk alles herkent wat wij als mensen gemeen hebben. 

homo-erotische esthetiek - antti eric joronen

De kern van de artistieke ethos van de uit Estland afkomstige Antti Eric Joronen (1984) ligt in een diepgaande toewijding aan homo-erotische esthetiek, waarmee hij probeert een verhaal te verwoorden over allesomvattende gendergelijkheid en vrijheid. 

Deze thematische samenloop is niet slechts een keuze, maar een roeping, aangezien hij ernaar streeft kunst te creëren die zich op het snijvlak van historische eerbied en hedendaagse inclusiviteit bevindt. Elk kunstwerk dat hij maakt, is een bewijs van deze fusie, waarbij hij probeert een uniek perspectief te bieden dat zowel het verleden eert als stoutmoedig pleit voor een toekomst waarin diversiteit en gelijkheid niet alleen worden erkend, maar ook gevierd.

aanvullende informatie

PINK PASSION - Daniel Torrent (Spanje) en Antti Eric Joronen (Estland) 16 juni – 8 september 2024

Opening: zondag 16 juni 2024, 16.00 uur. De galerie is open vanaf 15.00 uur. Galerie MooiMan male-art Noorderstationssstraat 40, 9717 KP Groningen 06 26330655

Zondags vrij parkeren. Trein: Groningen Noord op 3 minuten loopafstand. 

Antti Eric Joronen, Untitled 09, potlood op papier, 21 x 15 cm, 2024
Powered by Labrador CMS