hiv en aids

Kom naar De Balie voor ‘Sexual Healing’, over de nalatenschap van de aidsepidemie

Leestijd: 1 min

Aan het begin van Queer & Pride Amsterdam organiseert De Balie een avondvullend programma over de nalatenschap van de aidsepidemie, getitel Sexual Healing. Wat voor invloed heeft deze nalatenschap op het seksleven van de huidige generatie queermannen? 

Wereldwijd zijn er inmiddels 40,7 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van aids. In Nederland is een hiv-diagnose gelukkig niet meer een terminale, maar een chronische aandoening. En dankzij medicatie en preventie is de kans op overdracht in Nederland inmiddels nihil. Toch galmen het taboe en trauma rondom hiv en aids nog altijd na.

nalatenschap 

Tijdens Queer & Pride Amsterdam organiseert De Balie een programma over de nalatenschap van de aidsepidemie in Nederland, met de naam Sexual Healing. Welke invloed heeft deze nalatenschap op het seksleven van de huidige generatie queer mannen?

De eerste sprekers van het programma zijn schrijver Maurits de Bruijn podcastmaker Randy Vermeulen, die voor de VPRO de vijfdelige verhalende podcast En niemand bleef onaangeraakt hebben gemaakt. Daarin vertellen zij de liefdesverhalen van mannen die zijn getroffen door de aidscrisis. De eerste aflevering is op 26 juni gepubliceerd en gaat over Jan en Martin, die elkaar in 1992 ontmoetten. 

Andere aanwezigen zijn Jan Nieuwenhuis (de hoofdpersoon in de podcast hierboven), schrijver en Winq-columnist Bo Hanna en muzikant Vic Willems.

informatie en tickets 

Sexual Healing vindt plaats op vrijdag 19 juli, in de Grote Zaal in De Balie, Amsterdam. Aanvang: 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 15,50 via de website van De Balie.

Powered by Labrador CMS