Kiss of the Spider Woman

Kiss of the Spider Woman opnieuw verfilmd als musical, met Jennifer Lopez, Diego Luna en Tonatiuh

Leestijd: 2 min

Er komt een muzikale reboot van de film Kiss of the Spider Woman, die in 1985 werd overladen met prijzen. De film gaat over twee gevangenen in één cel, die steeds intiemer met elkaar worden. Er komt nu een nieuwe versie, met de opkomende queer acteur Tonatiuh en Diego Luna als de gevangenen Molina en Valentin en Jennifer Lopez als de vrouw die de hoofdrol speelt in de verhalen die Molina aan Valentin vertelt.

Kiss of the Spider Woman is gebaseerd op de roman El beso de la mujer araña van de Arentijnse schrijver Manuel Puig uit 1976. In 1985 verscheen de film, met in de hoofdrollen John Hurt als de homoseksuele Luis Molina en Raúl Juliá als de macho Valentin Arregui.

duister privilege

De plot van het verhaal luidt als volgt. In een overvolle gevangenis in een niet nader genoemd Latijns-Amerikaans land delen twee mannen een cel, terwijl andere cellen tientallen gevangenen huisvesten. De reden voor dit privilege is duister: Valentin is een linkse revolutionair en leider van een verzetsgroep. De geheime politie martelt hem, maar Arregui laat niets los over zijn medestanders.

Luis Molina is homoseksueel en is veroordeeld voor seks met een minderjarige. Hij krijgt de opdracht om informatie aan Valentin te ontfutselen in ruil voor vrijlating. In de cel is niets te doen, dus doodt Molina de tijd door verhalen aan Arregui te vertellen. In die verhalen speelt een filmdiva de hoofdrol (in de reboot gespeeld door Jennifer Lopez).

afkeer slaat om in genegenheid

Arregui wantrouwt Molina en is bovendien vol afkeer over diens homoseksualiteit. Gedurende de tijd verdwijnt zijn weerstand en geeft hij zich over aan de verhalen van Molina. Voor Arregui vormen de verhalen een aangename afleiding voor de martelingen die hij moet ondergaan. Langzaam ontwikkelt hij genegenheid voor Molina en raken ze bevriend. Uiteindelijk hebben ze zelfs seks met elkaar.

De geheime politie ziet in dat het experiment met Molina is mislukt. Ze laten hem vrij, in de hoop dat hij contact zoekt met de verzetskameraden van Arregui. Dat loopt niet goed af. In de gevangenis wordt Arregui nog altijd gemarteld. Een arts geeft hem morfine en langzaam zakt Arregui weg in een droom, waarin de diva uit de verhalen van Molina hem meevoert naar haar eiland.

academy award

Voor zijn rol als Luis Molina won Oscar Hurt destijds een Academy Award in de categorie Beste Acteur. Door de jaren heen is er discussie ontstaan of het personage van Luis Molina nu gay is, of een transgender vrouw, iets waar de makers van de film of de schrijver van het boek zich nooit over hebben uitgelaten.

In de jaren negentig kreeg de film een musicalversie die werd opgevoerd op Broadway, New York. Nu komt er dus ook een musicalfilm, waarvoor Bill Condon is aangetrokken als scenarist en regisseur. Eerder won hij een Academy Award voor zijn filmbewerking van Gods and Monsters, een biopic over James Whale. Andere bekende films van Condon zijn Chicago, Kinsey en Dreamgirls.

trailer van het origineel

Of de nieuwe Kiss of the Spider Woman dezelfde songs bevat als de musical is niet bekend. Wanneer de film uitkomt ook nog niet, we houden je op de hoogte. Hier is de trailer van de originele film uit 1985.

Powered by Labrador CMS