Vader met kind op het strand

Kinderwens? Maak kennis met andere (roze) wensouders

Leestijd: 2 min

Hetero’s hebben het relatief makkelijk: die hebben elkaar lief en negen maanden later ligt er een bundeltje vreugde in hun wiegje. Lhbtiq+’s moeten daar meer moeite voor doen. Stichting Meer dan Gewenst voorziet in die behoefte met informatiebijeenkomsten en speeddates om andere wensouders te ontmoeten, om die kinderwens samen te laten uitkomen. Er staan weer een aantal activiteiten op het programma.

Hoe geef je je kinderwens vorm en met wie? Waar loop je in de praktijk tegenaan bij het aangaan van een co-ouderschap? Hoe kom je iemand tegen met wie je die kinderwens in uitvoering wil gaan brengen? Daarvoor kun je terecht bij Meer dan Gewenst, de organisatie die (roze) wensouders bij elkaar brengt en informatie heeft op dit gebied. Op de agenda staan drie bijeenkomsten, die we hieronder verder toelichten.

speeddate voor wensouders die co-ouderschap overwegen

zondag 10 maart 2024

Op zondagmiddag 10 maart 2024 organiseert Meer dan Gewenst een speeddate voor wensouders die co-ouderschap willen. Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder? Kom dan naar deze speeddate! We focussen op de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. 

Je voert op die middag 5 tot 10 gesprekken van 9 minuten met andere wensouders. Je hebt gesprekken met wensouders uit je eigen regio. De speeddate vindt plaats in Amsterdam, en er zijn aparte groepen in de zaal per regio, dus voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Voor tickets en informatie, klik hier.

informatiebijeenkomst voor wensouders 

zondag 14 april 2024

Op zondag 14 april 2024 organiseren we in Amsterdam een informatie bijeenkomst voor wensouders. Deze is bedoeld voor lhbtiq+'s met een kinderwens en ook hetero’s die een regenbooggezin overwegen zijn van harte welkom. Het wordt een combinatie van veel informatie en het stellen van vragen. 

De verschillende gezinsvormen zullen toegelicht worden, ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal vertellen, en een gespecialiseerd familierecht advocaat zal een uitleg geven over de juridische kant, er zijn ook andere advocaten aanwezig, het hoe en waarom van counseling en er is aandacht voor wat er uit onderzoek naar regenbooggezinnen blijkt.

Voor tickets en informatie, klik hier.

speeddate voor wensouders die co-ouderschap overwegen

donderdagavond 13 juni 2024

Op donderdagavond 13 juni 2024 organiseert Meer dan Gewenst een speeddate voor wensouders die co-ouderschap willen. Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder? Kom dan naar deze speeddate! 

We focussen op de regio Amsterdam en omgeving. Je voert op die middag 5 tot 10 gesprekken van 9 minuten met andere wensouders. Je hebt gesprekken met wensouders uit je eigen regio. De speeddate vindt plaats in Amsterdam.

Voor tickets en informatie, klik hier.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS