Deel drie uit onze serie coronatips

Kijktips van Winq: deze films en series mag je niet missen

Van recente klassiekers tot obscure Netflix-parels

Leestijd: < 1 min

Waar kijken de mensen van Winq naar in coronatijden? Deze week deel drie van onze film- en serietips. Van recente klassiekers als Ramses en Bohemian Rhapsody tot obscuurdere Netflix-parels als John Mulaney & The Sack Lunch Bunch. Laat je verrassen en bekijk hier alle trailers.

John Mulaney & the Sack Lunch Bunch (Netflix)

Een ode aan kinderprogramma's zoals ze in de jaren ‘80 werden gemaakt. Ik heb gegierd om de  liedjes 'Do Flowers Exist at Night?' en 'Sascha's Dad Does Drag (and the Act Needs Work)'. Hunk Jake Gyllenhaal schittert in een bijrol. Héél aparte tv, want het wordt nooit écht duidelijk waar je nu precies naar kijkt, maar desalniettemin genieten. (Martijn Tulp)

Fargo (Netflix)

Deze serie, die is geïnspireerd op de film van de gebroeders Coen en het 'true crime'-genre, draait om 'echte' misdrijven. Het is een zogeheten anthology-serie, met in elk van de drie seizoenen een nieuwe cast en een nieuw verhaal. Het vierde seizoen speelt zich af in de jaren vijftig in Kansas City, met Chris Rock in de hoofdrol. Helaas is de releasedate uitgesteld, maar met de eerste drie seizoenen kom je ook een heel eind. Zwarte humor, vreemde situaties, intrigerende beelden. (Sandra Tielenburg)

Mocro Maffia (Videoland)

De spannende wereld van drugs, moord en geld. Dat laat de serie Mocro Maffia op een realistische manier zien. Hoe families hun kinderen verliezen aan de de macht van geld en hoe jonge jongens steeds verder het criminele circuit worden ingezogen. Harde taal en hard beeld maar spannend en ontzettend goed geacteerd door veelal jonge en nog onbekende acteurs. Seizoen twee staat sinds kort online en de laatste aflevering blaast je compleet van je sokken. (Suzanne Mensen)

Roast Battle (Comedy Central)

De Britse versie moet je kijken, met natte doek Jimmy Carr als gastheer. Twee (meestal bevriende) mensen maken elkaar beurtelings helemaal kapot. Vooral de afleveringen met Russell Brand als jurylid zijn om te smullen: "Wat heb ik nou nog in mijn leven als ik niet eens meer anderen de maat mag nemen?" (Edwin Reinerie)

Ramses (NPO Start Plus )

Intrigerende serie over het leven van Ramses Shaffy. Geeft ook een mooi beeld van Amsterdam in de jaren ‘60/’70. Ik wilde gelijk terug in de tijd. (Edwin Hanssen)

Veep (HBO, via Ziggo Movies & Series)

Lang voordat Donald Trump het Witte Huis in bezit nam, gaf de serie Veep een smeuïg kijkje in de wereld van achterbakse politieke spelletjes, naïeve domheid en de rare capriolen die vice-president (V.P. oftewel Veep) Selina Meyers uithaalde om aan de macht te komen en te blijven. In Veep klimt ze op tot president, maar niet voor lang. Veep bulkt van de meestal niet zo subtiele humor en Julia Louis-Dreyfus is briljant als de vuilbekkende, manipulatieve en stuntelende V.P. (Jaap Bartelds)

Deutschland 83 (Amazon Prime)

Extreem goede Duitse serie over het leven van een DDR-spion in West-Duitsland. Al enkele jaren geleden uitgebracht, maar sinds kort pas echt goed te bingwatchen via Amazon Prime. (Thomas van Huissteden)

Dead To Me (Netflix)

Een heetgebakerde weduwe is op zoek naar de doorrijder die haar man doodreed. Ze ontmoet een excentrieke optimist die niet is wat ze lijkt te zijn. Die dringt haar leven binnen en vervolgens gaat er van alles helemaal mis. Met een hoofdrol voor Christina Applegate, die je wellicht nog kent als het domme blondje Kelly uit Married With Children. Hier laat ze zien dat ze veel meer in haar mars heeft. Ik was bij Dead To Me gelijk verkocht. De perfecte serie als je 't mij vraagt! (Jasper Koekoek)

Divorce (Videoland)

Heerlijke komische serie waarbij drie mannen in scheiding liggen en samen avonturen beleven. Lekker luchtig en ik lach me dood om Dirk Zeelenberg a.k.a. David in Divorce! (Roos Aaldering)

Bohemian Rhapsody (Pathé Thuis)

Rami Malek (bekend van Mr. Robot) schittert in Bohemian Rhapsody als Freddie Mercury. De film schetst een beeld van de opkomst van Queen, tot aan het moment dat de band een spectaculair optreden geeft tijdens Live Aid in 1985. Achter de maskerade van de perfecte rockster gaat een gevoelige jongen schuil die zich geen raad weet met zijn roem, zijn seksualiteit en zijn opvliegende karakter. Hij vlucht in seks, drank en drugs. Met schitterende optredens, prachtige muziek en geweldig acteerwerk. (Sandra Tielenburg)

Meer tips?
Kijk hier voor het eerste deel in deze serie
Kijk hier voor het tweede deel

Powered by Labrador CMS