Kijktip: Pacemaker, een korte animatiefilm over een opa die zijn trans kleinzoon omarmt

Leestijd: < 1 min

Een grootvader staat op de wachtlijst voor een pacemaker. Zijn kleinzoon Cody is trans, maar opa blijft hem als een meisje aanspreken. Dan komt hij erachter dat Cody verliefd is op een meisje, waarvan hij aanvankelijk gruwelt, maar dan groeit het besef dat iedereen zijn hart moet volgen. Daarover gaat de korte animatiefilm Pacemaker. Die bekijk je hier.

Pacemaker gaat over de relatie tussen een grootvader en zijn kleinzoon, die trans is. Het is een muzikale animatiefilm van negen minuten waarin te zien is hoe opa zijn kleinzoon Cody aanvankelijk niet accepteert, er vervolgens achter komt dat Cody verliefd is op een meisje, wat hij absoluut niet goed vindt.

Volg het ritme van je hart

Maar dan denkt opa, al enige tijd weduwnaar, terug aan hoe hij de vrouw van zijn leven heeft ontmoet en dat ook hij te maken kreeg met mensen die zijn relatie afkeurden. Dan besluit opa dat iedereen het ritme van zijn hart moet volgen, zelfs als anderen daar moeite mee hebben of het niet begrijpen. En zo komt alles toch nog goed tussen vader en kleinzoon.

Cast & crew

Pacemaker heeft al aardig wat prijzen gewonnen in het lhbtiq+ festivalcircuit. In de film is de stem van Alex Newell te horen, de eerste non-binaire acteur die een Tony Award won, en de Grammy-winnaar Philip Lawrence. Het is een hartverwarmende muzikale reis die is geschreven door Christopher Lennertz, die samen met Brian Vincent Rhodes ook de regie deed van Pacemaker.

Powered by Labrador CMS