Kijktip: ESPN Bondgenoten

Over voorvechters voor een inclusieve voetbalwereld

Leestijd: < 1 min

Een voetbalwereld waar iedereen zich thuis voelt, wie wil dat nou niet? Sportzender ESPN presenteert een driedelige serie genaamd ESPN Bondgenoten, waarin voorvechters zijn te zien die zich inzetten voor een meer inclusieve voetbalwereld. De eerste aflevering is nu te zien op het YouTube-kanaal van ESPN.

Of we ons verhaal nou beginnen in de stadions, op een lokale voetbalclub, of op pleintjes waar jongeren elkaar ontmoeten: door het hele land zetten voorvechters zich in voor een nieuwe voetbalwereld. Een waarin iedereen zich thuis voelt. In ESPN Bondgenoten is een elftal voorvechters verenigd, onder aanvoering van ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering maken we kennis met Jessica Jane Hunze, Paul van Dorst en Rocky Hehakaija. Trans vrouw en camera-operator Jessica Jane zet zich in om van het voetbalstadion een veilige plek te maken, simpelweg door zichtbaar te zijn als wie ze is. Straatvoetbalpionier Rocky strijdt tegen seksisme en racisme in de voetbalwereld. En Feyenoorder Paul richtte supportersvereniging de Roze Kameraden op, een plek voor álle fans om hun passie voor de club te uiten. 

International Coming Out Day

ESPN Bondgenoten gaat niet toevallig vandaag op International Coming Out Day in première bij ESPN. Voor het vierde jaar op rij slaat ESPN de handen ineen met organisaties als de John Blankenstein Foundation, Eredivisie (ECV), Keuken Kampioen Divisie (CED), spelersvakbond VVCS, Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de KNVB om aandacht te besteden aan lhbtq-acceptatie in het voetbal. 

Voor Alle Fans

Komend weekend is op tv en online de speciale 'Voor Alle Fans'-vormgeving van ESPN te zien, worden de regenboogplopkappen gebruikt bij interviews en dragen alle presentatoren, gasten en analisten speldjes in de uitzendingen.

Ook komt ESPN met een reportage waarin Eredivisie-aanvoerders zich uitspreken over het onderwerp en wordt de eerste aflevering van ESPN Bondgenoten geregeld herhaald op tv. Daarnaast verschijnt later vandaag de nieuwe podcastaflevering van 'Fresia & Milan Parkeren de Bus', waarin ook uitgebreid wordt stilgestaan bij het onderwerp.

Waar en wanneer te zien?

ESPN Bondgenoten is geproduceerd door Vice en nu te zien op espn.nl/bondgenoten. Op tv is de aflevering vanavond om 20.00 uur te zien op ESPN2 en om 22.30 op ESPN. Of je bekijkt de eerste aflevering alvast hieronder, via YouTube.

Powered by Labrador CMS