Kijktip: deze christelijke homo’s vechten tegen hun geaardheid

OMG volgt christenen die homoseksualiteit zondig vinden

Leestijd: < 1 min

Stel, je bent homoseksueel en tegelijkertijd geloof je dat het liefhebben van iemand van hetzelfde geslacht zondig is. Powned maakte de documentaire OMG, waarin ze een aantal christenen volgen die vechten tegen hun geaardheid en kiezen voor God.

De documentaire OMG is gemaakt door Vera Verzijl. Zij vraagt zich af waarom de geportretteerde christelijke homoseksuelen er bewust voor kiezen om hun geaardheid te onderdrukken en waarom ze God verkiezen boven hun eigen geluk.

“En hoe komt het dat ze ervan overtuigd zijn dat hun geaardheid tegen Gods wil is? In OMG zie je zowel de mensen die middenin hun worsteling zitten als mensen die daar een voor hen bevredigend antwoord op hebben gevonden”, aldus Verzijl.

Powned stuurde alvast een persbericht uit met korte portretten van de geïnterviewden. De volgende vier mensen werkten mee aan OMG:

Keesjan uit Goeree-Overflakkee is één van die personen die vecht tegen zijn geaardheid. Hij heeft homoseksuele gevoelens, maar is intussen wel mooi getrouwd met Jacoline en heeft drie kinderen. “Ik heb in mijn leven een besluit genomen: ik wil Gods wil doen en daar mijn eigen wil aan ondergeschikt stellen.”

Linda valt op vrouwen, maar maakte toch de keuze voor een christelijk huwelijk met Bert. Ze zijn al jaren samen en hebben vier kinderen. Bert was kapot van Linda’s coming out, maar ze wilden toch samen door. Seks in het huwelijk viel Linda zwaar. Ze deed het voor Bert, maar voelde er niets bij. “Ik lag veel met mijn ogen dicht en dacht: help!”

Gert was 33 jaar getrouwd met een vrouw en bad talloze keren tot God om zijn gevoelens voor mannen weg te nemen. Heel even zocht hij het contact met mannen, totdat "kwade stemmen" hem aanspoorden tot zelfmoord. Voor hem staat het onomstotelijk vast dat praktiserend homo zijn "niet Gods bedoeling" is.

Geert-Jan deed vroeger alles wat God verboden heeft en stond midden in de gayscene. Tegenwoordig wijdt hij zijn leven aan God en verzet hij zich tegen zijn verlangens naar een man. Toch leidt hij naar eigen zeggen geen liefdeloos bestaan. “Ik geef alles aan God en ik ben samen met Hem aan het ontdekken wat Hij voor mij in petto heeft. Dát is mijn liefde.”

OMG wordt uitgezonden op vrijdag 2 augustus om 20:25 uur op NPO 3 en verschijnt vanaf woensdag 31 juli als drieluik-serie bij NPO 3 en PowNed online.

 

Powered by Labrador CMS