Fellow Travelers

Jonathan Bailey wint Critics Choice Award voor Fellow Travelers en eert lhbtqi+-helden

Leestijd: 1 min

TV-serie Fellow Travelers is afgelopen weekend in de prijzen gevallen: acteur Jonathan Bailey won de Critics Choice Award voor zijn rol als Tim, die in de jaren vijftig een relatie krijgt met Hawk (een rol van Matt Bomer). In een tijd dat lhbtiq+-personen vrijwel onzichtbaar waren. In zijn speech wil Bailey die mensen nu een gezicht geven: “Mensen zoals wij zijn er altijd geweest.”

 Fellow Travelers gaat over Tim en Hawk, twee mannen die voor de overheid werken in Washington D.C.. Ze houden hun relatie geheim in een tijd dat er jacht wordt gemaakt op alles wat ‘anders’ is: de jaren vijftig van de vorige eeuw. Gedurende de afleveringen komt een stuk Amerikaanse geschiedenis voorbij: van de Vietnam-oorlog tot het hedonistische discotijdperk in de jaren zeventig en de aidscrisis in de jaren tachtig.

broodnodige herinnering

Dit weekend ontving Jonathan Bailey, die de rol van Tim speelt, de Critics Choice Award voor beste mannelijke bijrol in een afgeronde serie. In zijn speech bedankte hij de bedenker van Fellow Travelers, Ron Nyswaner. Daarna vroeg hij aandacht voor alle lhbtiq+-personen die zich in het verleden genoodzaakt zagen om onzichtbaar te blijven.

Bailey zei: “Voor velen is Fellow Travelers een serie om iets van te leren. Maar voor ons is het een essentiële waarheid. Deze serie is een broodnodige herinnering aan het feit dat lhbtiq+-mensen altijd hebben bestaan, maar meestal verborgen.

gevochten voor een gemakkelijker leven

Ze hebben altijd gevochten voor een gemakkelijker leven voor de generaties die volgen, dus ik bedank degenen die mij zijn voorgegaan, die een wereld hebben gecreëerd waarin ik hier vandaag kan staan en een prijs kan winnen voor het vertellen van hun verhaal.”

Fellow Travelers is in Nederland te zien via SkyShowtime. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS