Joe Biden: “Ik kom op voor transgender jongeren”

Amerikaanse president steekt transgender jongeren hart onder de riem

Leestijd: < 1 min

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het Amerikaanse Congres voor het eerst toegesproken. Alles is anders sinds de vorige president is vertrokken. Biden zei onder meer dat hij transgender jongeren een hart onder de riem wil steken: “Ik wil dat jullie weten dat de president achter jullie staat.”

Onder het bewind van Trump belandden transgender personen in een benarde positie. Ze mochten niet langer dienen in het leger en in sommige staten zijn zij doelwit van wetten die het voor hen moeilijker maken om bijvoorbeeld een hormoonbehandeling te krijgen, of te sporten in teams van hun keuze.

Moedige jongeren

Biden sprak voor een vrijwel lege zaal, waar hij werd geflankeerd door vicepresident Kamala Harris en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. Uiteraard werd zijn speech uitgezonden op televisie en online, daarom richtte de president zich tot de camera, en zei: “Aan alle transgender Amerikanen die thuis kijken, vooral de jongeren die zo moedig zijn: ik wil dat jullie weten dat de president achter jullie staat.”

Equality Act

Elders in zijn toespraak benadrukte Biden dat hij wil dat de Equality Act geldt voor alle Amerikanen, ook voor diegenen die lhbtq zijn. In de Equality Act, die een aanvulling vormt op de Civil Rights Act uit 1964, staat dat discriminatie op basis van sekse, sekuele oriëntatie en genderidentiteit is verboden op het gebied van werkgeving, huisvesting en andere aspecten van het leven.

De Equality Act is op 25 februari aangenomen door het Huis van Afgevaardigden met 224 stemmen (206 stemden tegen). De wet ligt nu ter beoordeling bij de Senaat.

Bron: Attitude / AD

Beeld: Gage Skidmore - WikiCommons

Powered by Labrador CMS