Jean-Paul Gaultier - Keith Haring - Pride 2024

Jean-Paul Gaultier komt met speciale Pride-editie van eau de toilettes, met dank aan Keith Haring

Leestijd: 1 min

Speciaal voor het Pride 2024 brengt Jean-Paul Gaultier een limited edition uit van de eau de toilette ‘Le Male’ en de eau de parfum ‘Classique’, met op de fles een fraai eerbetoon aan Keith Haring, de in 1990 overleden graffitikunstenaar. De collectie is vanaf 15 mei tijdelijk verkrijgbaar.

Jean-Paul Gaultier vier Pride met de introductie van de limited edition ‘Classique’ en ‘Le Male’ flessen die zijn verpakt in een ontwerp van queer kunstenaar en activist Keith Haring. Het gaat hierbij om een verbeelding van de muurschildering Once Upon a Time, die Haring vlak voor zijn dood aanbracht op de muur van het huidige NYC LGBT Community Center.

stonewall-rellen

Haring creëerde Once Upon a Time destijds ter herinnering aan het feit dat de Stonewall-rellen in New York twintig jaar geleden waren. Die rellen vormden het begin van de queer-bevrijdingsbeweging.

Jean-Paul Gaultier - Keith Haring - Pride 2024

Maison Gaultier omschrijft de Pride-samenwerking met de Keith Haring Foundation als ‘meer dan een statement’. “Het is een symbool, een identiteit. Een ode aan vrijheid, acceptatie, zelfvertrouwen en de viering van onze verschillen.”

Het is niet de eerste keer dat Jean-Paul Gaultier met een Pride-editie komt. De afgelopen vier jaar heeft het merk, dat eigendom is van Puig, op Pride gerichte parfumflessen uitgebracht.

vanaf 15 mei verkrijgbaar 

De nieuwste samenwerking bestaat uit een witte fles en bevat elementen van het originele kunstwerk van Haring, vermengd met de kijk van Jean-Paul Gaultier op pop-art. De afbeelding op de flessen is getiteld ‘Nothing to Hide’. De flessen worden geleverd in het van Gaultier bekende blik, dat ook is voorzien van Keith Haring-kunst.

De geuren van Gaultier zijn unisex, dus voor iedereen bedoeld. De Pride 2024-collectie is vanaf 15 mei verkrijgbaar via JeanPaulGaultier.com en via verschillende retailers.

Jean-Paul Gaultier - Keith Haring - Pride 2024
Powered by Labrador CMS