Inge Lamboo

Inge Lamboo lanceert het anthem van Pride Amsterdam 2024: ‘Like a Phoenix’ - en zo klinkt het

Ook de jury van de Botenparade is bekend

Leestijd: 2 min

Ze is niet alleen ambassadeur van Pride Amsterdam 2024, maar levert ook het bijbehorende anthem: Inge Lamboo. Speciaal voor het evenement schreef ze het lied ‘Like a Phoenix’. Beluister het hier. Verder is er nieuws over de jury van de jaarlijkse Canal Parade.

Together is het thema van Pride Amsterdam 2024 en staat voor de regenboog-community die samen sterker staat, ondanks én dankzij de onderlinge verschillen. Het thema inspireert Cornald Maas tot zijn selectie voor de jury van de botenparade en Pride ambassadeur Inge Lamboo tot het anthem voor deze editie. 

onzekerheid en kwetsbaarheid

Met haar nummer ‘Like a Phoenix’ zal zij tijdens Pride Amsterdam een aantal optredens verzorgen. Dat zij zelf meer dan 150.000 volgers heeft en zangeres P!nk tot haar bewonderaars mag rekenen is overigens niet vanzelfsprekend. Als kersverse ambassadeur zet zij zich daarom in voor jongeren en hun onzekerheid en kwetsbaarheid. 

Als ambassadeur straalt Inge Lamboo kracht en positiviteit uit met haar boodschap: “Ik wil letterlijk en figuurlijk een stem zijn voor mensen die dat nodig hebben. Ik ga mensen, jong en oud, inspireren.” Pride Amsterdam is niet alleen een feest maar ook een protest. “Het inspireert me. We zijn er bijna, vind ik. Ik zit veel op social media en zie, lees en hoor regelmatig heftige verhalen voorbijkomen. Ook scheldpartijen. Maar het gaat wel beter, hoor. Pride is een feest van jezelf zijn.”

krachtig nummer

Inge maakt populaire en spraakmakende social media-filmpjes waarin bekende songs in een gloednieuwe versie de aandacht pakten van velen. Wereldster P!nk liep tegen een van die covers aan en stak haar bewondering niet onder stoelen of banken. 

Inge is trots op het anthem: “’Like a Phoenix’ is een krachtig nummer dat gaat over de sterkste versie van jezelf vinden. De song zit vol country- en blues-invloeden, de sound van mijn 12-snarige gitaar maakt die sfeer compleet.” Tijdens de Canal Parade zal zij met haar nummer live op de ambassadeursboot optreden.

botenparade en jury

Juryvoorzitter Cornald Maas heeft voor de 27e editie van de Canal Parade weer een kritische jury samengesteld. Samen met strafpleiter Bénédicte Ficq, operazangeres Francis van Broekhuizen, acteur Fjodor Jozefzoon (genomineerd voor Theo d’Or, Nederlands belangrijkste toneelprijs) en design activist Gyor Moore zal hij de deelnemende boten beoordelen. 

Maas vertelt: “Ieder jaar is het weer een eer om de jury te mogen leiden en een team te formeren dat een mooie afspiegeling is van de regenboog-familie. Het zijn allen zeer uitgesproken persoonlijkheden die ook in hun werk geëngageerd zijn. Ze nemen geen blad voor de mond nemen en (onder)steunen in woord en daad de lhbtqia+ gemeenschap.” 

meer informatie

Op zaterdag 3 augustus start de parade van 80 deelnemende boten stipt om 12.00 uur en wordt deze uitgezonden via de social media van Pride Amsterdam en door AVROTROS in een live uitzending. Alle informatie over deelnemers aan de botenparade is te vinden op pride.amsterdam/boats.

Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli tot en met 4 augustus 2024. Meer informatie is te vinden op pride.amsterdam.

Powered by Labrador CMS