In de nieuwe Winq: Alex Klaasen over Showponies

Dit staat er allemaal in de nieuwe Winq

Leestijd: < 1 min

Het nieuwe nummer van Winq is uit! Alex Klaasen vertelt over komedie in het algemeen en zijn revue Showponies in het bijzonder. We gingen op bezoek bij regenbooggezinnen, keken mee met de roze revolutie in Libanon en maakten de staat op van Pride. Maar er is meer, bekijk hier het overzicht.

Up & Coming: Joshua Albano

Wij leerden de 25-jarige Italiaans-Nederlandse Joshua Albano kennen als de knappe Jonas in de korte film Stille Dorst uit 2018. Daarin confronteerde hij de 32-jarige Tarik (Mouad Ben Chaib) met gevoelens die hij al zijn hele leven heeft onderdrukt. Een intrigerend portret over gays van een biculturele afkomst. Nu siert Joshua onze Up & Coming-pagina.

Joshua Albano
Fotografie: Andreas Sperling

The Mamas and the papas

Drie kersverse regenbooggezinnen vvertellen over het vervullen van hun kinderwens. "Vanaf het moment dat we zwanger waren, waren we al één gezin. Twee jaar geleden waren Oskar en Jan nog vreemden." Talitha en Baukje zijn samen met de mannen co-ouders van dochter Jule. En dankzij een Nederlandse draagmoeder werden Sjors en Aart vader van zoontje Tom. "Al na de eerste echo hebben we het van de daken geschreeuwd: we worden vader!"

Happy couple: Jeroen en Jelle

Jeroen en Jelle kennen elkaar van Grindr. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar nu zijn ze alweer jaren samen. "Het had gewoon even tijd nodig. Ik heb jou ook best wel lang aan het lijntje gehouden."

Happy Couple
Happy Couple

Alex Klaasen: "De onverwachte lach is altijd de mooiste"

"Eindelijk coverboy!", trompettert theatrale alleskunner Alex Klaasen trots als hij hoort dat hij voorop Winq mag prijken. Vorig seizoen veroverde hij de Nederlandse bühnes met zijn eigentijdse revue Showponies. in oktober gaat het toepasselijk getitelde vervolg Showponies 2 in première. Een cover is dan ook welverdiend. "Echt goed komediespelen is retemoeilijk. Iedereen denkt altijd: jij schudt dat zo uit je mouw. Belachelijk dat er zo vaak op neergekeken wordt."

Fotografie: Imke Panhuijzen

Waargebeurd: "Jehova's Getuigen verscheurden mijn familie"

Jamal (53) was een van de jongste mensen die gedoopt werd bij de Jehovah’s Getuigen. Naast het geloof verkondigen, deelde hij ook seksboekjes met andere broeders en werd hij er uiteindelijk uitgekickt. "Ik ben gay geboren, maar je probeert weleens wat dingen uit, zoals het geloof."

nip / tuck: deze mannen overwegen een cosmetische ingreep

Hangende oogleden, groeven in het gezicht, een bobbel op de neus. Crèmes en poeders bieden tot op zekere hoogte uitkomst, maar deze mannen overwegen grover geschut. Daniel bijvoorbeeld, wil graag iets laten doen aan de donkere kringen onder zijn ogen. En zo maakten we zes portretten van mannen die een cosmetische ingreep overwegen.

Fotografie: Prisma Compositional

5x Meesterlijke Metrostations

De snelste manier om een stad te doorkruisen is vaak ondergronds. Soms kom je ineens een prachtig station tegen. Winq selecteerde vijf stations die wat verlichting brengen in de verder daglichtloze reis. Dit is in Stockholm, waar zo'n 150 kunstenaars te zien zijn op meer dan 90 stations.

De roze frontlinie ligt in Libanon

In de Arabische wereld zijn alle ogen gericht op Beiroet. Zal de derde Pride, die gepland staat van 28 september tot 6 oktober, alle verwachtingen overtreffen of wordt het evenement net als vorig jaar verstoord door de libanese zedenpolitie? Lees het relaas van Daniel, die werd meegenomen naar het politiebureau nadat hij slachtoffer werd van religieuze trollen.

Houston: Roze rodeo tussen de Republikeinen

Queer in tijden van Trump: hoe is het nu gesteld met de Verenigde Staten? Winq reist in deze vierdelige serie naar verschillende steden, kriskras door Amerika, op zoek naar een antwoord. Nu deel 3, over Houston. Beyoncés bakermat is een blauwe bubbel in een dieprode staat. "Hoe verder van het centrum, hoe conservatiever het wordt." Maar Houston is ook een stad waar de burgemeester gay is.

Studio Hamerhaai: afval met een verhaal

In het Design-katern van Winq een interview met de mensen achter Studio Hamerhaai, die afval verwerken tot nieuwe producten. "We zijn verhalenvertellers en gebruiken daarom ook altijd afval met een geschiedenis. De oude transportkisten van het Rijksmuseum, bijvoorbeeld. Of afgekeurde stoeltjes uit de Amsterdam ArenA.”

Pride - Meer dan een feestje?

Pride werpt ieder jaar een roze waas over de stad. Daarbuiten is de werkelijkheid soms grimmiger. Tien visies op het belang en de staat van pride. Zo zegt stylist Jóa Hitpass: "Op veel momenten in het jaar voel ik me trotser dan tijdens de Canal Parade." Aynouk Tan: "Mijn identiteit is geen entertainment." En weer een ander zegt: "Pride month? Het is tijd voor een pride era!"

Lichtend voorbeeld - acteur Garcia

Garcia is een van de nieuwe sterren van de Netflix-serie Tales of the City. Deze 23-jarige transgender man is grensverleggend op zowel het podium als het tv-scherm als het gaat om diversiteit. Een interview met dit verrassende acteertalent. "Een serie als deze heeft veel meer effect dan een-op-eengesprekken met mensen over hoe het is om trans te zijn. Tales of the City is een serie die inzichten biedt in iets waar mensen misschien nog geen weet van hebben.

Jeroboam Bozeman: 'Dansen gaf mij letterlijk een stem'

Het inclusieve en kleurrijke Alvin Ailey American Dance Theater keert na 25 jaar terug naar Nederland. In september beleeft het nieuwe stuk Ounce of Faith zijn Europese première in Rotterdam. Winq sprak tijdens de Amerikaanse première in New York met danser Jeroboam Bozeman, die – net als de naamgever van het gezelschap – opgroeide in een omgeving vol armoede en geweld. Nu reist hij al dansend de wereld rond. "Ik hoop dat een ander zwart jongetje mij ziet en denkt: dat wil ik ook!"

Fotografie: Andrew Eccles

Van Zwolle tot Assen: dit zijn de mooiste terrassen

De strandtenten aan de Noord-Hollandse kust kennen we al. Winq zocht in de hoofdsteden van de andere provincies naar bijzondere terrassen, waar je ook nog eens lekker kunt eten. of wijn drinken. Van brandweerkazerne tot roze villa’s, van z tot a.

nu cadeau bij een abonnement op winq: een Clarins Sun Care verzorgingspakket ter waarde van € 93,-

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 7 nummers en een digitaal abonnement via onze app. Als welkomstcadeau ontvang je een Clarins Sun Care verzorgingspakket. Nu samen voor maar € 29,95 in plaats van € 145,50. Dat is in totaal een korting van 79%.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Powered by Labrador CMS