“Ik wilde gaan naaien!”

Patty Pam-Pam was allerminst onvoorbereid

Leestijd: < 1 min

Winq sprak met alle tien deelnemers van Drag Race Holland. Patty Pam-Pam is als de wind die uit het zuiden komt. En je kunt het meisje wel uit Limburg halen, maar Limburg niet uit het meisje. “Ik ga Drag Race Holland kijken in de kroeg van mijn ouders, in buurt van Heerlen.”

Met wie en waar ga jij wekelijks de nieuwe aflevering kijken?
“Bij mijn ouders in de kroeg in Amstenrade, een dorpje in Limburg. Mijn ouders hebben daar al vijftig jaar een kroeg en zij gaan Drag Race Holland iedere week uitzenden.”

Vond je het moeilijk om een tijd lang je mond te houden over jouw deelname aan Drag Race Holland?
“Helemaal niet. Ik kan heel goed liegen. In het begin houd je gewoon je mond en dat kan ik wel. Natuurlijk heb ik het wel met een paar goede vrienden gedeeld van wie ik zeker wist dat ze het niet door zouden vertellen. Op een bepaald moment weten mensen dat Drag Race Holland eraan komt en dan gaan mensen je hier dingen over vragen en dan moet je maar gewoon liegen.”

Wat was je smoes? Waar ‘was je’?
“In Amsterdam heb ik iedereen verteld dat ik in Limburg was om te repeteren voor een theatershow die ik deze week in Heerlen ga doen. En die theatershow komt er ook gewoon hoor.”

Hoe heet die?
Nachtshicht. Dat is Limburgs voor ‘nachtdienst’. Met mijn tekstschrijver en componist doe ik dat al twee jaar.”

“Ik kom op plekken waar je nooit geweest zou zijn als ik geen drag zou doen”

Je krijgt er door Drag Race Holland allemaal internationale fans bij die waarschijnlijk Nederland niet eens op een kaart zouden kunnen aanwijzen. Wat ga jij ze bijbrengen over Nederlandse cultuur?
“In de Nederlandse cultuur combineren wij fashion met camp – in mijn looks probeer ik wel iets conceptueels te laten zien. Het Delfts Blauw speelt een rol in de promo van Drag Race Holland. Online kun je reviews lezen van mensen die dat niet snappen. Dan denk ik: meid, jij bent nog nooit in Amsterdam geweest. Loop de eerste de beste souvenirwinkel in en je ziet mij daar bijna liggen.”

Wat is het mooiste dat drag je gebracht heeft?
“Ik kom op plekken waar je nooit geweest zou zijn als ik geen drag zou doen. Ik mocht een keer in Parijs optreden: dertig seconden het podium op, maar daar word je wel voor naar Parijs gebracht en in een prachtig hotel gestopt. Verder ben ik tijdens Pride in New York geweest vorig jaar – het is fantastisch op die parade in drag te lopen en die miljoen mensen langs de kant staan er allemaal voor mij. En ik heb een keer een seksshop geopend; dat had ik ook niet gedaan als ik geen drag zou doen.”

Met welke meiden wil jij op tournee als corona voorbij is?
“Ik vind Ma’MaQueen heel leuk. En Sederginne is heel erg grappig. Daar kan ik een heel leuke tour mee doen.”

on

Wat hebben jullie van corona gemerkt tijdens de opnames?
“Net voor corona hadden we de laatste casting en ineens stopte mijn carrière. Dat geldt natuurlijk voor iedereen. Het enige lichtpuntje was Drag Race Holland, want dát zou wel gaan gebeuren. En we hadden lekker de tijd om alles voor te bereiden. Ik maak al mijn jurken zelf – dat moest ook van de organisatie – ik heb heel vaak gevraagd: geef mij nu de lijst met categorieën, ik wil gaan naaien!”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je niet 100.000 dollar zou winnen (zoals bij de Amerikaanse Drag Race) maar een shoot en een jurk?
“Dát vond ik een tegenvaller, haha. Nee hoor, voor mij is drag de creatie van een eigen look. Ik draag ook alleen mijn eigen jurken. De winnaar krijgt een fantastische jurk die ook veel geld waar is, hoor. Maar zou ik 'm aan doen? Hmmm… je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, dus daar moet ik mij maar even overheen zetten.”

“Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken”

Is Nikkie Plessen een waardige vervanger voor Michelle Visage?
“Je kunt ze niet vergelijken. Nikkie weet van wanten, zij weet wat fashion is. Michelle zit meer in drag en performance art en Nikkie is meer van de mode.”

Welke queen raad jij aan voor seizoen 2?
Lady Galore. Zij heeft volgens mij ‘nee’ gezegd toen ze werd gevraagd. Maar ze zou het heel goed doen. Maar er zijn zoveel goede meiden in de stad tegenwoordig…”

Drag Race Holland is vanaf nu exclusief te zien op Videoland. Lees hier onze recensie van de eerste aflevering, ons interview met presentator Fred van Leer, en een overzicht van hoe de kandidaten eruitzien als ze níet in drag zijn.

Powered by Labrador CMS