Juryrapport

“Ik steek graag mijn nek uit voor andere jongeren”

Youth Diversity Award 2020: Emre Hoogduijn

Leestijd: < 1 min

De Youth Diversity Award gaat dit jaar naar Emre Hoogduijn, die zich als rolmodel inzet voor jongeren – in het bijzonder die van niet-westerse komaf.

De 18-jarige Emre had geen makkelijke jeugd. Hij groeide op met een gewelddadige vader, met wie hij inmiddels geen contact meer heeft. Een groot deel van zijn jongste jaren bracht hij door in blijf-van-mijn-lijfhuizen. Zijn homoseksualiteit hield hij daarbij jarenlang voor zichzelf. “Het heeft me heel snel volwassen gemaakt, maar het heeft me ook geholpen te worden wie ik ben”, zei hij daarover tegen de Volkskrant. “Ik heb een intrinsieke motivatie anderen te helpen.”

Emre stond aan de voet van de Gender & Sexuality Alliance op zijn middelbare school.

Inmiddels zet de Turks-Nederlandse Emre zich actief in om andere LHBTQ-jongeren – in het bijzonder die van niet-westerse komaf – te ondersteunen. Hij stond aan de voet van de Gender & Sexuality Alliance op zijn middelbare school, was ambassadeur van Paarse Vrijdag en helpt via Instagram jongeren die worstelen met hun coming-out. Ook schroomt hij niet zich kritisch uit te spreken over het gebrek aan inspanning van zijn ‘Regenboogstad’ Dordrecht. Vorig jaar leverde hem dat de titel ‘Jongere van het Jaar’ op; wij voegen daar een Winq Diversity Award aan toe. Emre is een wijs en krachtig rolmodel voor duizenden jongeren.

Youth Diversity Award

Een award voor een persoon die anderen die nog aan het begin staan van hun leven helpt om te kunnen zijn wie ze willen zijn. En om zich niet te hoeven verstoppen. Want
iedereen verdient een vliegende start. Iedereen die zich hier liefdevol voor inzet, hoort een award te krijgen.

Fotografie & video: Francisco Paramos / Grooming: Emma Blok

POWERED BY: United Airlines

Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Powered by Labrador CMS