“Ik heb het contract niet gelezen”

Megan wordt binnenkort papa!

Leestijd: < 1 min

Winq sprak met alle tien deelnemers van Drag Race Holland. Megan Schoonbrood wint al jaren de ene pageant na de andere, en wordt binnenkort vader!

Megan, wat horen we nu? Word je vader? Gefeliciteerd!
“Dank je wel! Begin volgend jaar word ik papa. Ik ben samen met twee vriendinnen heel lang bezig geweest om een kindje te krijgen. Net voordat we begonnen met de opnames voor Drag Race hebben we het twee keer geprobeerd, en het was meteen raak. Heel ordinair met een bakje.”

Hoe zal jullie gezinsconstructie eruitzien?
“Het kind woont bij de moeders, maar ik krijg papaweekenden. Ik heb natuurlijk een druk leven.”

Met welke andere kandidaat ga je samen, na corona, het liefst meteen op tournee? En waarom?
“Ze zijn allemaal zeer getalenteerd. Ze gaan stuk voor stuk voor goud. Tegenwoordig woon ik in Rotterdam, en dan kom ik toch bij Ma’MaQueen uit. We zijn allebei Rotterdamse vrouwen, en we willen Rotterdam in Nederland op de kaart zetten. We zijn een leuk duo, de lange en de kleine. Ze zorgt goed voor iedereen.”

“Ik krijg zelfs berichten uit Polen”

Wat hebben jullie tijdens de opnames gemerkt van corona?
“Het was heel zwaar. We zijn van tevoren twee weken in quarantaine geweest. Dan merk je ineens wat eenzaamheid is. Ik mocht niemand zien, en op een gegeven moment ging ik een knuffel echt missen.”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je niet 100.000 dollar zou winnen (zoals bij de Amerikaanse Drag Race) maar een shoot en een jurk?
“Als zij het niet geven, dan dans ik die 100.000 dollar zelf wel bij elkaar!”

Welk programmaonderdeel heb jij als leukste ervaren?
“Dat blijft de catwalk. Het maakt niet uit of je er vroeg uit ligt of tot het einde in de competitie blijft, maar wat iedereen wil is op die catwalk lopen.”

Wat is het mooiste dat drag je gebracht heeft?
“Ik vind het heel mooi dat ik appjes en berichten op Instagram krijg van ouders die met hun zoon of dochter op de bank zitten. Ze vertellen dat drag besproken wordt thuis, en als heel normaal wordt gezien. Dat vind ik heel mooi. Ik heb berichten gekregen van mensen over de hele wereld: Canada, Brazilië, zelfs Polen. Drag het niet iets is om je voor te schamen, en dat wil ik zelf ook uitdragen.”

on

Wat was je smoesje in de maand dat je weg was?
“Tijdens de lockdown ging ik vaak live, met bingo’s en zo. Tijdens de opnames van Drag Race kon dat natuurlijk niet meer. Dus ik heb gezegd dat ik me wilden focussen op een verbouwing in mijn huis, en me na een heel drukke periode even terug wilde trekken. Maar iedereen zei tegen me: jij bent Megan Schoonbrood, en we weten heus wel dat je erin zit. Dus ik moest ook liegen tegen vrienden en familie, dat was wel een dingetje. Ik ben een open en eerlijk persoon. We moesten tijdens de opnames ook onze telefoon inleveren, maar ik heb ooit in een ander realityprogramma gezeten, Utopia. Daar moest het ook, en ik heb toen geleerd dat het inleveren van je telefoon eigenlijk een heel bevrijdend moment is. Sindsdien doe ik thuis ook weleens twee dagen mijn telefoon weg.”

Je krijgt er door Drag Race Holland allemaal internationale fans bij die waarschijnlijk Nederland niet eens op een kaart zouden kunnen aanwijzen. Wat ga jij ze bijbrengen over Nederlandse cultuur?
“Dat we heel direct zijn. We kunnen een flapuit zijn. Maar tegelijkertijd zijn we ook een grote familie. En dat wil ik ook meegeven aan het buitenland: het gaat niet om de molens en tulpen, maar om hoe hecht we als bevolking zijn. Dat merk ik echt.”

Is Nikkie Plessen een waardige vervanger voor Michelle Visage?
[is eerst even stil] “Ik vind het een enig mens. Ze is natuurlijk goed bevriend met Fred. Ik ben zelf een volkse queen, en ik hou meer van een Patricia Paay, Patty Brard of Britt Dekker. Ik ken haar persoonlijk niet heel goed, ze heeft het uitstekend gedaan. Ze weet natuurlijk alles van fashion, en op dat vlak heb ik veel van haar geleerd. Ze kwam met tips die ik zelf inmiddels toepas.”

“Ik wil niet helemaal hyper naast mijn familie zitten als zij het programma gaan kijken”

Was het moeilijk om een tijd lang je mond te houden na de opnames? En wat zijn de consequenties als je informatie lekt?
“Ik weet niet, ik heb het contract niet gelezen. Ik houd me niet bezig met negatieve dingen. Ik heb het wel door iemand anders laten lezen, en die zei dat het helemaal veilig was. De belangrijke dingen weet ik wel.”

Met wie en waar ga jij wekelijks de nieuwe aflevering kijken?
“Ik ga een keer kijken, in België, dan weer in Tilburg. Elke week ben ik ergens anders. Ik heb wel bewust besloten om niet samen met m’n familie en vrienden te gaan kijken. Ik wil daar niet helemaal hyper naast zitten.”

Welke queen raad jij aan voor seizoen 2?
“Daar heb ik zeker wel een antwoord op! Gigi uit Rotterdam – zij zat in All Together Now – heeft echt alles. Als zij ergens binnenkomt, staat er echt een queen. Ze heeft alles, je kunt niet om haar heen.”

Drag Race Holland is vanaf nu exclusief te zien op Videoland. Lees hier onze recensie van de eerste aflevering, ons interview met presentator Fred van Leer, en een overzicht van hoe de kandidaten eruitzien als ze níet in drag zijn.

Powered by Labrador CMS