“Ik heb alles bij elkaar gelogen”

Miss Abby OMG verdronk in haar eigen ‘waar ik al die weken was’-smoesjes

Leestijd: < 1 min

Winq sprak met alle tien deelnemers van Drag Race Holland. Zij is de eerste Braziliaanse queen die ooit aan Drag Race meedeed. De petite Miss Abby OMG steelt de harten van de andere queens én van de kijkers thuis. Gaat die schattigheid haar tot de finale brengen?

Met wie en waar ga jij wekelijks de nieuwe aflevering kijken?
“Met mijn vriendje en met mijn hondje: Youri en Tobie. Lekker met z’n drietjes afleveringen kijken. En dan ontploft mijn social media natuurlijk.”

Vond je het moeilijk om een tijd lang je mond te houden over jouw deelname aan Drag Race Holland?
“Dat was heel moeilijk. Er werd bekend gemaakt dat ze Drag Race Holland toch maar gingen filmen. Tijdens corona! In de scene werd al flink gespeculeerd dus ik vond het extra moeilijk om te zeggen dat ik in augustus ‘iets leuks’ had staan.”

Krijg je straf als je je mond voorbijpraat?
“Dat denk ik wel. Maar ik heb lekker mijn mond gehouden.”

Wat was je smoes? Waar ‘was je’?
“Ik heb bij iedereen iets anders verteld, dus ik weet het niet meer. Bij de een was ik op vakantie en bij de andere zei ik dat ik een break moest of dat ik op de hond moest passen of dat het helemaal niet goed ging met mijn moeder. Heel lastig om … om gewoon te liegen.”

“Drag heeft mij een nieuwe familie gegeven”

Je krijgt er door Drag Race Holland allemaal internationale fans bij die waarschijnlijk Nederland niet eens op een kaart zouden kunnen aanwijzen. Wat ga jij ze bijbrengen over Nederlandse cultuur?
“Wat ik in Nederland heb geleerd is dat iedereen lekker zichzelf mag zijn, hoe gek je ook bent. Hoe gestoord je ook bent. Of hoe beeldig je ook bent. Bij Drag Race Holland hebben we een queen met een baard, we hebben een non-binairy queen en we hebben de eerste Braziliaanse queen die ooit aan Drag Race heeft meegedaan. We gaan aan de wereld laten zien dat er meer is aan drag dan de pageant girls.”

Wat is het mooiste dat drag je gebracht heeft?
“Het heeft mij een nieuwe familie gegeven. En heel goede vrienden.”

Ben je goed met je familie buiten drag?
“Hmmm, goed is een groot woord maar we zijn oké met elkaar. On speaking terms.”

on

Met welke meiden wil jij op tournee als corona voorbij is?
“Met Envy Peru, mijn Mermaid sister. En met ChelseaBoy. En Janey en ook met Sederginne. In de show heb ik t meeste met hun gebonden. Maar dat heb ik ook met Ma’MaQueen trouwens. Het wordt vast héél hysterisch als wij samen op tournee gaan.”

Wat hebben jullie van Corona gemerkt tijdens de opnames?
“Natuurlijk die anderhalve meter afstand en iedereen die bij ons in de buurt kwam, was getest en had een mondmasker op.”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je niet 100.000 dollar zou winnen (zoals bij de Amerikaanse Drag Race) maar een shoot en een jurk?
“Eigenlijk ging ik er wel vanuit dat we geld zouden krijgen. Dus dat was wel een teleurstelling, maar toen ik die jurk zag, wist ik: die wil ik. Maar het liefst had ik toch wel geld gehad hoor…”

“Straks gaat mijn drag daughter mij voorbij!”

Is Nikkie Plessen een waardige vervanger voor Michelle Visage?
“Ik denk misschien van wel. Maar ik kende haar nog niet. En ik wist ook niet of ze veel voor onze community betekend heeft. Dus ik had misschien liever iemand anders gezien die écht uit onze gemeenschap komt. Zoals Nikkie de Jager. Zij had er gewoon iedere aflevering moeten zijn.”

Welke queen raad jij aan voor seizoen 2?
“Mijn drag-dochter ReggyB, een heel pittige tante met zó veel talent dat ik er af en toe bang van word. Dan weet ik dat ik even een tandje bij moet zetten anders gaat mijn kind mij voorbij.”

Drag Race Holland is vanaf nu exclusief te zien op Videoland. Lees hier onze recensie van de eerste aflevering, ons interview met presentator Fred van Leer, en een overzicht van hoe de kandidaten eruitzien als ze níet in drag zijn.

Powered by Labrador CMS