Hot op Instagram: waterpolospeler Victor Gutiérrez

Hier zijn z’n mooiste foto’s

Leestijd: 1 min

Victor Gutiérrez kwam vlak voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro uit de kast als gay. Dat is inmiddels bijna acht jaar geleden, en sindsdien zet hij zich in voor bewustwording omtrent lhbtiq+’s in de sportwereld. Hoog tijd ook om eens een kijkje te nemen op zijn Instagram-account. Hier zijn z’n mooiste foto’s.

Nog altijd is er een groot gebrek aan rolmodellen voor lhbtiq+-personen in de sportwereld, zegt de 32-jarige Victor Gutiérrez. In een interview met het Spaanse magazine Shangay roept hij atleten die lhbtiq+ zijn op om uit te komen voor hun seksualiteit. “Het is belangrijk voor die atleten om zichtbaar ze zijn in een wereld waar nog steeds veel discriminatie voorkomt. Zo kun je een voorbeeld zijn en lhbtiq+-jongeren het laatste zetje geven.”

uitgescholden

Toen hij 30 jaar was, kreeg Gutiérrez zelf te maken met discriminatie. Een tegenstander schold hem uit, waarna hij hem weigerde de hand te schudden. “Dit gebeurt iedere dag in zwembaden, op voetbalvelden, tennisbanen, overal. En niet alleen professionals maken zich hier schuldig aan, maar bijvoorbeeld ook kinderen. Ik hoop dat we kunnen laten zien dat tolerantie sterker is dan lhbtiq+-fobie.”

politiek

Victor Gutiérrez is een van de meest uitgesproken lhbtiq+-sporters van Spanje, ook in de politiek. De Olympiër werd onlangs beëdidigd in het Congres van Afgevaardigden, het lagerhuis van de Spaanse wetgevende macht. 

Intussen heeft hij ook nog tijd om regelmatig te poseren voor zijn Instagram-account. Dit zijn z’n mooiste foto’s.

Powered by Labrador CMS