Sean Gunn

Hot op Instagram: Olympisch zwemmer Sean Gunn

Hier zijn z'n mooiste foto's

Leestijd: 1 min

De 30-jarige zwemmer Sean Gunn deed in 2016 voor zijn thuisland Zimbabwe mee aan de Olympische Spelen. Op zijn 27e vertelde hij zijn familie dat hij gay is, en nu mag de rest van de wereld het ook weten. “Ik voel me nu jonger, fitter en gelukkiger dan ooit”, zei hij in een interview met OutSports. Wij keken intussen even op z’n Instagram-account. Dit zijn z’n mooiste foto’s.

Sean Gunn begon zijn zwemcarrière als tiener, toen hij voor het eerst meedeed aan de FINA World Championships (tegenwoordig bekend onder de naam World Aquatics Championchips. In 2016 studeerde hij aan de universiteit van Kentucky, waar hij zwom voor het team dat regelmatig schoolrecords verbrak.

coming-out

In datzelfde jaar ging hij naar de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro, waar hij uitkwam voor zijn toenmalige thuisland Zimbabwe. Zijn familie woonde afwisselend in Zuid-Afrika en Zimbabwe, terwijl Gunn dus studeerde in de VS. Aanvankelijk had hij relaties met vrouwelijke medestudenten, maar langzaam kwam Gunn erachter dat hij op mannen valt. 

Aan OutSports vertelt hij: “Ik was 18 jaar toen ik het huis uitging om in de VS te gaan studeren en trainen. Ik had een behoorlijk lange relatie met een meisje, maar die eindigde nadat ik een leuke jongen tegenkwam. Al mijn vrienden en teamgenoten wisten ervan, maar mijn familie zat aan de andere kant van de wereld. Pas veel later heb ik ze verteld dat ik gay ben, toen ik 27 jaar was.”

gelukkiger dan ooit

Tegenwoordig woont Gunn in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hij woont samen met zijn vriend en heeft sinds kort een nieuwe baan omdat hij zich nu wil focussen op een carrière na het zwemmen. “Als iemand die worstelde met zijn coming-out ben ik nu heel erg blij dat ik omringd ben door vrienden en familie. Ze geven me zoveel liefde en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Hij besluit: “Het leven is goed voor me en ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn. Ik word ouder, maar voel me nu jonger, fitter en gelukkiger dan ooit!” Bekijk hier de mooiste Instagram-foto’s van Sean Gunn.

Powered by Labrador CMS