Martijn Lakemeier als Willem-Alexander in Máxima

Hot op Instagram: Máxima-acteur Martijn Lakemeier

Hier zijn z'n mooiste foto's

Leestijd: 1 min

Dit weekend gaat Máxima in première op Videoland, de langverwachte serie over de jonge jaren van onze huidige koningin en haar ontmoeting met de toenmalige kroonprins Willem-Alexander. Die laatste wordt gespeeld door Martijn Lakemeier, de 30-jarige acteur die we kennen van series als Hollands Hoop en films als Happy Ending. Hier zijn z’n mooiste Instagram-foto’s.

Martijn Lakemeier groeide op in Zwijndrecht en maakte op 15-jarige leeftijd zijn filmdebuut met Oorlogswinter van Martin Koolhoven, waarin hij de hoofdrol van Michiel van Beusekom speelde. Hij won hiervoor de Rembrandt als beste acteur en werd de allerjongste winnaar ooit van een Gouden Kalf.

setje

Later volgden kleinere rollen in Sonny Boy, De Geheimen van Barslet en Dagen van Gras. Van 2014 tot 2020 speelde Lakemeier mee in drie seizoenen van de dramaserie Hollands Hoop, waarin zijn fictieve vader een hennepplantage runde op het Groningse platteland.

Recentelijk speelde hij in de films De Oost en Happy Ending. Voor zijn rol als Willem-Alexander in de nieuwe Videoland-serie Máxima moest Lakemeier flink aankomen. Zijn tegenspeelster is Delfina Chaves, de Argentijnse actrice die de rol van Máxima vertolkt. Tijdens de opnames sprong de vonk over tussen de twee en sindsdien vormen ze in real life ook een setje.

trailer 

De serie Máxima gaat op 20 april in première op Videoland. Wij namen alvast een kijkje op het Instagram-account van Martijn Lakemeier. Dit zijn z’n mooiste foto’s. Die vind je direct onder de trailer.

Powered by Labrador CMS