Hongarije verbiedt huwelijk en adoptie voor gays

Alleen getrouwde stellen mogen adopteren

Leestijd: < 1 min

Het Hongaarse parlement heeft nieuwe wetgeving aangenomen waarin staat dat alleen getrouwde mensen een kind mogen adopteren. En ook een wet die het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht verbiedt. Alleenstaanden mogen alleen met uitdrukkelijke toestemming van de overheid adopteren.

De Hongaarse minister van Justitie Judit Varga laat weten: “De belangrijkste regel is dat alleen getrouwde stellen een kind kunnen adopteren, waarbij dat getrouwde stel bestaat uit een man en een vrouw.

Alleenstaanden
Alles wat daarbuiten valt, kan niet meer, met hoge uitzondering voor alleenstaanden die willen adopteren. Die kunnen alleen een kind adopteren met uitdrukkelijke toestemming van de overheid. Die toestemming is in handen van de oerconservatieve minister van Gezinszaken, Katalin Novak.

Daarbij komt ook nog dat een gezin dat bestaat uit een man en een vrouw vanaf de geboorte dat gender hebben, want er was al wetgeving waarin het werd verboden om legaal veranderingen aan te brengen aan de genderidentiteit van een persoon, zo schrijft Bloomberg.

Kinderboeken
Eerder dit jaar was het al verboden om kinderboeken uit te brengen die op een positieve manier schrijven over diversiteit.

Masen Davis, directeur van de organisatie Transgender Europe, heeft de Europese Commissie bij monde van president Ursula von Leyen opgeroepen te kijken naar de situatie in Hongarije. “We maken ons grote zorgen over de veiligheid en gezondheid van trans kinderen en volwassenen in Hongarije” aldus Davis.

Orgie
Hongarije wordt geregeerd door Viktor Orban en zijn nationalistische Fidesz-partij. Vorige week nog kwam de partij in het nieuws toen een lid van de partij die zitting heeft in het Europees Parlement, Szájer József die naar de buitenwereld ronduit homofoob is, in Brussel werd betrapt tijdens een gay orgie, middenin een lockdown.

Beeld: Censuur

Powered by Labrador CMS