Dit mag je niet missen:

Het nieuwe nummer van Winq is uit...

Hoe is James Corden in het echt?

Leestijd: < 1 min

In de nieuwste editie van Winq nemen we je mee naar het Rijksmuseum, waar we vooraanstaande mensen uit de scene portretteerden bij de mooiste schilderijen. Verder een interview met filmmaker Tim Oliehoek, met talkshow-host James Corden, een reisreportage over Bali en Lombok en nog veel meer. Hier een greep uit het aanbod.

Tim Oliehoek: de golden boy is volwassen

Regisseur Tim oliehoek (39) brak op jonge leeftijd door met de actiekomedie Vet Hard, maar ging daarna op zijn bek. Hij klom uit het dal en maakte twee hitseries: De Zaak Menten en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Oliehoek is nu wijzer, gezonder – en saaier. In een exclusief interview vertelt hij: “Nu ik niet meer drink, zie ik bepaalde vrienden minder.” Maar ook: “Ik hoef niet meer zo te flirten en gezien te worden tijdens het uitgaan.” 

Tim Oliehoek
Tim Oliehoek. Fotografie: Alek

Het Roze Rijks

Vijf helden die zich stuk voor stuk al jaren inzetten voor de gaycommunity komen samen in het Rijksmuseum. Als eerbetoon aan hun werk zetten wij ze tussen de Hollandse Meesters en vragen wij ze naar hun drijfveren. Een van die vijf helden is Robert Pluis, die poseert voor een schilderij van Willem van de Velde, De zeeslag bij Terheide. Hij is al jaren vrijwilliger bij COC Switchboard, een platform voor lhbt+mensen die vragen hebben over hun seksualiteit.

Robert Pluis
Fotografie: Oof Verschuren

James Corden: "Iedereen heeft het recht om zich beledigd te voelen"

Acteur, komiek en tv-presentator James Corden draagt de gaycommunity een warm hart toe. Hij slaat de plank weleens mis – daarover lees je alles in dit interview – maar als hetero doet hij opvallend z’n best om het gays naar de zin te maken. We reisden af naar Los Angeles, alwaar hij zijn gasten voor The Late Late Show ontvangt, en vroegen hem het hemd van het lijf. Onder andere over zijn vriendschap met George Michael, die als eerste artiest meedeed aan zijn Carpool Karaoke: “Het voelt raar om te zeggen dat ik George Michael mis, want onze vriendschap bestond vooral uit af en toe een belletje." En over humor: James Corden vindt dat je niet iedereen kunt pleasen, maar ook dat iedereen het recht heeft om zich beledigd te voelen.

James Corden
James Corden. Fotografie: Leigh Kelly

Wees er snel bij voor de meute komt

Het Indonesische eiland Bali is het Ibiza van Azië. Vakantiegangers uit de hele regio trekken hierheen om er hun schaarse vrije dagen te besteden. Maar de laatste jaren wordt het eiland zó overspoeld, dat de lokale overheid toeristen probeert te verleiden hun heil één of twee eilanden verderop te zoeken. MAAR... Net als veel andere arme landen, heeft Indonesië twee gezichten: gastvrij en hartelijk op Bali en omstreken, maar ook dictatoriaal en geterroriseerd in Atjeh, ver weg in het noorden van Sumatra. Dit werpt een ethische vraag op: zouden toeristen Indonesië moeten vermijden vanwege de opkomende homohaat, of moeten ze de Indonesiërs juist niet laten vallen en het land blijven bezoeken om verdere isolatie tegen te gaan? 

Deze kids vechten alleen voor de show

Paradijsvogels

Flamboyante mannen dragen zichzelf uit en bevragen daarmee automatisch de bestaande norm. Hoog tijd dat Winq met een jonge generatie flamboyante mannen spreekt over zelfexpressie, veiligheid en seksualiteit. Een daarvan is Mario, die zegt: “Het gaat met gevoel. Ik heb bepaalde typetjes in mijn hoofd. Nu ben ik bijvoorbeeld de glamour-versie, maar er is ook een ruige versie met een driedaagse baard. Dan denk ik: hey, I like you too! Ik zie het allemaal als mijzelf. Vroeger zag ik het als negatief, maar ik heb me nooit anders voorgedaan dan ik ben. 

Paradijsvogels
Mario. Fotografie: Armando Branco

En... wat hebben we nog meer?

- Een reisreportage over de Argentijnse Puna die extreem en avontuurlijk is
- Alles over de film God's Own Country
-
Kim Wilde gelooft in aliens. Een interview hierover én over haar nieuwe album
- De 26 beste gay biopics, van Milk tot Capote en van Wilde tot Yves Saint Laurent
- Bas Robben over zijn kookboeken Zuur en Vet
- En dan natuurlijk al onze vaste rubrieken over Film, TV, Theater, Hot Spots, Winq Loves, Wheels, et cetera

Bas Robben
Bas Robben

Word abonnee!

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers voor € 29,95, plus een Tile Sport Bluetooth Tracker ter waarde van € 37,95. Dat is in totaal een korting van 64%! 

Bevestig de compacte en stijlvolle Tile aan jouw waardevolle spullen en de tile-app helpt je jouw sleutels, laptop of tas terug te vinden. Speel een geluid af, kijk op een kaart of laat de community meezoeken; elk nadeel heeft zijn voor-tile...

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau! 

Word abonnee van Winq
Word abonnee van Winq
Powered by Labrador CMS