Vraag:

Heb jij weleens op je werk verzwegen dat je gay bent?

En ben je weleens gepest of gediscrimineerd?

Leestijd: < 1 min

Ruim een derde van de gays die meewerkten aan een Brits onderzoek zegt op een bepaald moment in de carrière te hebben gezwegen over zijn/haar homoseksualiteit, omdat hij/zij bang was gediscrimineerd te worden door collega’s.

Het onderzoek is uitgevoerd door YouGov onder 3.213 LHBT-werknemers. Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna een op de vijf weleens is gepest op het werk: ze kregen negatieve opmerkingen naar hun hoofd geslingerd vanwege hun seksualiteit of hun genderidentiteit.

De situatie is het ergst voor zwarte, Aziatische of andere minderheden. Een op de tien is weleens fysiek aangevallen door klanten of collega’s omdat ze L, H, B of T zijn. Onder witte LHBT’s is dit drie procent.

Stappen gezet
Homobelangenorganisatie Stonewall gaf opdracht voor het onderzoek, dat onder de naam Work Report naar buiten is gebracht. CEO van Stonewall Ruth Hunt: “De laatste tien jaar hebben bedrijven in alle sectoren stappen gezet om gelijkheid en inclusiviteit op de werkvloer te bevorderen. Helaas blijkt uit het Work Report dat er nog steeds veel werk is te doen.”

Nog enkele cijfers: 24 procent van de transgender mensen zegt geen promotie te hebben gekregen vanwege hun identiteit. Bij gays, lesbiennes en biseksuelen is dit zeven procent. Van de lichamelijk gehandicapte LHBT's zegt 24 procent weleens te zijn buitengesloten door collega’s.

Ook in ons land is veel aandacht voor diversiteit op de werkvloer, met organisaties als Workplace Pride die dit faciliteren.

Bron: Gay Times

Powered by Labrador CMS