Groningen viert opnieuw Pride in augustus

Leestijd: < 1 min

Op 18 en 19 augustus viert Groningen de diversiteit tijdens Pride. De vorige editie trok in 2022 bijna 8.000 bezoekers, verspreid over alle activiteiten. Vanwege dit succes keert Pride Groningen dit jaar terug.

Tijdens de derde week van augustus viert de stad de diversiteit en hult zich opnieuw in regenboogkleuren. Ook dit jaar zijn er veel verschillende activiteiten. Van lezingen en exposities tot events en afterparty’s. Als extra aanvulling daarop is er dit jaar een Pride Walk en een Roze Kerk.

Roze Kerk & Infomarkt

Dit jaar krijgt de infomarkt op de Grote Markt of Nieuwe Markt een extra roze tintje in de vorm van een opblaasbare roze kerk. Vanaf 10:00 uur kunnen mensen elkaar hier het ja-woord geven. Vanaf 17:00 uur volgt hier een programma met muziek.

Pride Hotel 2023

Na de succesvolle samenwerking in 2022 met The Social Hub (voorheen The Student Hotel) gaat er ook dit jaar weer een programma plaatsvinden in dit prachtig hotel. Dit jaar profileert TSH zich opnieuw als Pride Hotel 2023.

Forum & Noorderzon

Ook dit jaar organiseren we twee programmaonderdelen in het Forum. Het programma bestaat uit een lhbtq cinema op het dak en een kinderprogramma. Noorderzon stapt dit jaar opnieuw in. Daar staat momenteel een eigen Pride programma in de steigers.

Succesvolle onderdelen, zoals de Pride-verkiezing, Streetpride en de afterparty, keren ook dit jaar terug in het officiële Pride programma.

Meer informatie

Pride Groningen vindt plaats op 18 en 19 augustus. StreetPride Groningen is op zaterdag 19 augustus vanaf 17:00 uur in de Zwanestraat. De komende maanden maken ze het volledige programma bekend op: www.pridegroningen.nl.

Mocht je op de een of andere manier willen meewerken? Neem dan contact op met de organisatie via de hierboven genoemde website.

Coverbeeld: website Pride Groningen

Powered by Labrador CMS