Grindr Unwrapped 2023 seksonderzoek

Grindr maakt statistieken bekend: welk land heeft de meeste tops, twinks of bottoms?

Allerlei leuke, interessante en gekke weetjes op een rijtje

Leestijd: 1 min

Dating- en hookup-app Grindr heeft zijn jaarlijkse statistiekenlijst bekendgemaakt. Onder de noemer Unwrapped 2023 komen allerlei leuke, interessante of gekke weetjes voorbij, over seks maar ook over andere zaken. We pikken de leukste stats eruit. 

Laten we beginnen bij ons eigen land. Want Nederland springt er bovenuit in het onderdeel ‘hoogste percentage twinks’ dat gebruik maakt van Grindr. Daarna volgen België, Brazilië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

tops en bottoms

Door naar het hoogste percentage mensen dat zichzelf omschrijft als ‘top’. Daar staat Trinidad & Tobago bovenaan, gevolgd door Kenia, China, Myanmar en Griekenland. Kijken we naar de ‘bottom’-categorie, dan gaat Zuid-Korea voorop, waarna Japan, Vietnam, Denemarken en Finland volgen.

Er zijn ook mensen die andere seksuele handelingen prefereren boven anale penetratie. Die vind je het meest in de landen Singapore, Filippijnen, China, Kenia en Nieuw-Zeeland. Liefhebbers van vanilleseks vind je vooral in het VK, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Ierland.

beren en daddies

Berenmannen dan. Die zijn het meest actief in de landen Bangladesch, Pakistan, Nigeria, de Verenigde Arabische Emiraten en Griekenland. In de categorie Daddies kom je het meest aan je trekken in de Verenigde Staten, Nigeria, Australië, Venezuela en Canada.

Grindr peilde verder ook wat populair-culturele zaken. Wat vonden de gebruikers het beste album? Dat is Tension van Kylie Minogue, gevolgd door Troye Sivans Something To Give Each Other, Endless Summer Vacation van Miley Cyrus, Pink Friday 2 van Nicki Minaj en SZA’s SOS.

hottest man of the year

In de categorie ‘Hottest man of the year’ staat Henry Cavill bovenaan, daarna volgen Lil Nas X, Troye Sivan, Luke Evans en Jonathan Bailey. Tot slot de categorie ‘LGBT Win of the year’, voor het beste moment op het gebied van lhbtiq+-presentatie. Dat is de Grammy-overwinning van transgender zangeres Kim Petras geworden. Hier wordt ook genoemd: Ierland verbiedt conversietherapie en Mauritius decriminaliseert lhbtiq+-mensen.

Er valt nog veel meer te bekijken in Grindr’s Unwrapped 2023-overzicht. Hier alle resultaten op een rijtje (en je kunt er gewoon op klikken, er is niets te zien dat not suitable for work is.

Powered by Labrador CMS