Grindr lanceert desktopversie met grotere foto’s

Meer ruimte voor adult content

Leestijd: < 1 min

De populaire hookup- en dating-app Grindr bestaat al sinds 2009, maar alleen als een mobiele app. Nu komt er ook een optie speciaal voor desktops, met meer ruimte voor foto’s, meer profielen tegelijk in beeld en meer adult content. Je moet er wél extra voor betalen…

Grindr behoort wereldwijd tot de meest gebruikte sociale mediaplatformen binnen de lhbtq-gemeenschap. De hookup-, chat- en dating-app bestaat al sinds 2009, in een mobiele versie. Daar komt nu een desktopvariant bij, die volgens Grindr bijdraagt aan het gebruikersgemak: Grindr Web.

Handige shortcuts

Met de desktopversie kun je gemakkelijker browsen en chatten op een groter scherm, met als voordeel dat ook de foto’s die je ziet groter zijn. Bovendien zie je zes profielen tegelijk op je desktopscherm in plaats van de gebruikelijke drie in de mobiele app. Met je toetsenbord krijg je bovendien de beschikking over allerlei handige shortcuts, die het browsen gemakkelijker maken.

Tot slot maakt Grindr bekend dat er een nieuwe ‘discretieknop’ is ontwikkeld: druk drie keer achter elkaar op de ‘escape’-knop en Grindr Web verdwijnt meteen uit beeld en zie je plotseling de homepage van Google.

Kosten

Al die handige extra’s kosten wel een centje. Grindr Web is alleen beschikbaar voor gebruikers met een XTRA en Unlimited-abonnement, die respectievelijk $19,99 en $39,99 kosten.

In een interview met Fast Company deelt Grindr-CEO George Arison zijn enthousiasme over de desktopvariant van Grindr: “We hebben grote toekomstplannen voor Grindr Web. Er komen meer discrete betalingsopties bij, de adult content kan een stuk spannender worden en we zullen complete ervaringen bieden op het gebied van dating. Dit is nog maar het begin.”

Bron: Gay Times / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS