ABBA Christmas

Geinig: zo had ABBA’s kerstalbum kunnen klinken

Leestijd: 1 min

Dat ABBA nooit een kerstalbum heeft uitgebracht is een van de grootste omissies in de geschiedenis van de popmuziek. Hoe het had kúnnen klinken, weten we nu dankzij een sketch uit Saturday Night Live. Hier de komische beelden van ABBA Christmas!

Saturday Night Live had afgelopen weekend een grappige sketch, waarbij ze een kerstalbum van ABBA presenteren in een nep-commercial. De Zweedse powerpopband wordt aangekondigd als de ‘Fleetwood Mac van het koude weer’. Daarna komen Kristen Wiig, Maya Rudolph, Bowen Yang en Kate McKinnon in beeld als de leden van ABBA.

bekende close-ups in verschillende richtingen

De vier laten liedjes horen van het fictieve jarenzeventigalbum Santa Queen. Hierop staan tracks als ‘Who’s That Baby? (It’s the Baby Jesus)’ op de wijs van ‘Take a Chance On Me’. En zo wordt ‘Chiquitita’ nu gezongen als ‘Frostitita’. Ook is er het agressief gezongen ‘Falalala’ op de wijs van ‘Mamma Mia’, met de daarbij horende close-ups in verschillende richtingen.

En zo gaat het nog even door. Leuk om te zien hoe de vier hun lachen nauwelijks kunnen inhouden. Bekijk hier de ABBA Christmas-sketch!

Hoe kerstig de échte ABBA had kunnen klinken, hoorden de fans in 2021. Toen verscheen het album Voyage, met daarop één kerstliedje, ‘Little Things’. Hier de video.

Powered by Labrador CMS