Geen goed idee: de Straight Pride badge

En niet omdat de badge lijkt op een oogschaduwpalet

Leestijd: < 1 min

Amazon heeft bakken met kritiek over zich heen gekregen nadat bekend werd dat de webwinkel een badge verkoopt speciaal voor ‘Straight Pride’. En niet alleen omdat het vlaggetje nog het meest wegheeft van een oogschaduwpalet.

Aanvankelijk zou je nog kunnen denken: als gays hun eigen Pride hebben, waarom de hetero’s dan niet? Niks mis mee, dat is toch gezellig? Maar als je beseft dat een Gay Pride van oorsprong bedoeld is om aandacht te vragen voor gelijke rechten, oftewel: dat gays nog lang niet altijd dezelfde rechten hebben als hetero’s, wordt het een ander verhaal.

Normale mensen
Dat, en het feit dat er in 2013 een ‘Straight Pride’-campagne in Londen werd georganiseerd om ervoor te zorgen dat het huwelijk tussen m/m en v/v in Engeland en Wales tegen te houden. De organisatoren schreven destijds: 'Hetero zijn is niet makkelijk in onze huidige maatschappij. Hetero’s worden elke dag veroordeeld vanuit een politieke correctheid. We hebben Straight Pride nodig om de laten zien dat hetero de norm moet zijn. We moeten de ‘gay agenda’ verpletteren. Als homo’s hun eigen dag mogen hebben, dan mogen normale mensen dat ook.'

Amazon.com biedt onderdak aan een webwinkel met de naam 100 Flags. Naast de bekende regenboogbadges en landenvlaggen, -banners en –pins nu dus ook een Straight Pride-badge voor ongeveer 7 euro.

Het zijn juist mensen die homoseksualiteit veroordelen die met zo’n Straight Pride-badge gaan lopen, vermoeden mensen op Twitter en Facebook. Ze vinden de badge ronduit homofoob.

Overigens verkoopt Amazon.com ook Straight Pride-shirts.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS